Cele mai bune sfaturi: Cum să te îmbogățești și să fii pregătit pentru o posibilă criză economică

12 Iul. 2021, 10:49
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Iul. 2021, 10:49 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Pentru a-ți crește averea, dar și pentru a fi pregătit în caz de o criză economică ai nevoie să-ți stabilești un plan financiar, iar pentru asta trebuie să urmezi câțiva pași. Iată 5 sfaturi care îți vin în ajutor. În același timp, nu uitați că trebuie să aveți și un plan de lungă durată, nu doar pentru o perioadă scurtă.

1. Faceți din economisire o prioritate

A economisi ar trebui să fie lege pentru cei ce vor să se îmbogățească. Asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la vacanțe, călătorii și alte dorințe. Asta doar înseamnă că o anumită sumă necesită a fi economisită. Pentru aceasta puteți folosi regula 50-30-20. Începeți prin a economisi sume mici și continuați să le măriți treptat.

2. Scăpați de datorii

Chiar și în timp ce economisiți, faceți eforturi pentru a vă reduce datoria, în special datoria pe carduri de credit cu dobândă mare. Aveți mult mai multă libertate atunci când nu aveți acele plăți.

Pentru a veni cu un plan de plată, experții recomandă să începeți prin a face o listă cu toate datoriile pe care le aveți, inclusiv soldurile și ratele.

Apoi stabiliți o strategie de rambursare. Două opțiuni populare sunt metoda „bulgăre de zăpadă”, care vizează mai întâi datoria cu cel mai mic sold și metoda „avalanșă”, care vă obligă să achitați mai întâi datoria cu cel mai mare TAE.

Rezerva de numerar nu este concepută pentru a vă îmbogăți, mai ales că ratele dobânzii sunt atât de mici. Dar trebuie să aveți bani disponibili pentru orice cheltuieli neașteptate.

3. Obțineți scorul de credit

Scorul de credit „este într-adevăr cel mai important număr din viața financiară, deoarece determină dacă primiți sau nu aprobarea pentru împrumuturi și linii de credit și, dacă da, cu ce rată a dobânzii”.

A avea un scor de credit „bun” sau „foarte bun” sau, chiar mai bine, unul „grozav” vă poate ajuta să economisiți mii de dolari în anii următori, cu rate mai mici la împrumuturi auto, credite ipotecare și chiar carduri de credit.

Unele dintre modalitățile prin care vă puteți îmbunătăți scorul de credit includ plata facturilor la timp în fiecare lună, scăderea ratei de utilizare a cardului de credit și monitorizarea scorului pentru erori.

4. Economisiți pentru pensionare

Chiar dacă jonglați cu alte obiective financiare mai imediate, gândiți-vă la viitor. Cei mai mulți experți recomandă să contribuiți cel puțin suficient pentru a obține rezultatul complet al angajatorului și să vă extindeți contribuțiile după cum puteți.

Dacă economisirea pentru pensionare este ultimul lucru pe care îl aveți în minte, încercați să vă schimbați mentalitatea. În timp ce pensionarea pare o cale îndepărtată, gândiți-vă la [economisirea pentru aceasta] ca acumulare de avere. Acest lucru se datorează faptului că, cu cât investiți mai devreme, cu atât mai mult timp poate crește dobânda în creștere a banilor.

1 milion de dolari este mai ușor de atins dacă începeți devreme. Cineva care începe să investească la 25 de ani trebuie să investească mult mai puțini bani pentru a ajunge la 1 milion de dolari până la pensionare.

5. Asigurați-vă

Una dintre cele mai importante – și deseori, cele mai ignorate – părți ale planificării financiare este asigurarea. A avea un plan de asigurare poate acționa ca o plasă de siguranță și vă poate ajuta să evitați cheltuielile surpriză care vă pot duce la datorii.

Când oamenii se gândesc la planificarea financiară, în mod tradițional se gândesc în primul rând la activele de investiții. Dar „trebuie să vă gândiți la riscul de longevitate, riscul de a fi invalid, evenimentele de îngrijire pe termen lung și alte tipuri de asigurări, deoarece aceste lucruri sunt neprevăzute.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală