CEO-ul și cofondatorul unui startup de 2 miliarde de dolari, dat afară după ce s-a drogat la serviciu

28 Apr. 2021, 16:39
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
28 Apr. 2021, 16:39 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

CEO-ul unui startup cu o valoare de 2 miliarde de dolari a fost dat afară. S-a întâmplat după ce a experimentat LSD la locul de muncă, scrie Forbes.

Despre aceasta a vorbit chiar co-fondatorul și directorul executiv al startup-ului Iterable. El spune că a fost demis de conducerea companiei după ce s-a drogat cu LSD la locul de muncă. Deși ar fi una controversată, aceasta nu este o practică neobișnuită în rândul antreprenorilor din Silicon Valley.

Iterable și-a anunțat angajații că membrii consiliului companiei l-au demis pe Justin Zhu, cofondator al startup-ului. Justin Zhu a absolvit cursurile Google și Twitter și a fondat compania alături de Andrew Boni în 2013, mai notează sursa citată.

În timp ce mesajul către angajați a făcut referire la încălcări ale politicii companiei, Zhu a declarat pentru Bloomberg că a fost destituit pentru că a luat LSD, un drog care este încă ilegal în SUA, înainte de o întâlnire în 2019.

Fostul șef executiv al companiei a spus că a experimentat microdozarea (o doză mică de LSD) pentru a-și spori concentrarea.

Zhu a fost înlocuit în funcția de director executiv de fostul său partener de afaceri, Andrew Boni. Acesta din urmă a scris într-un e-mail trimis angajaților că ceea ce a făcut Zhu „a subminat încrederea consiliului în capacitatea lui Justin de a conduce compania mai departe”.

Contactactați de Forbes, reprezentanții Iterable nu au vrut să comenteze situația.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău