Tehnologia vine în ajutorul agricultorilor. Startupul care dezvoltă tractoare robotizate electrice

18 Mart. 2021, 05:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
18 Mart. 2021, 05:30 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Monarch Tractor este un start-up cofondat de un membru al familiei de vinicație Mondavi. Pentru a face agricultura mai sigurăși durabilă familia creează tractoare robotizate electrice, scrie Forbes.

Primele livrări de tractoare, la prețuri de la 50.000 de dolari, vor începe la sfârșitul anului 2021.

Printre investitorii acestui proiect se numără producătorul japonez de piese auto Musashi Seimitsu Industry, producătorul european de vehicule agricole și comerciale CNH Industrial și VST Tillers Tractors din India. At One Ventures cu sediul în Silicon Valley și grupul de capital privat MUUS au investit, de asemenea, în rundă.

„Ecosistemul alimentar este pregătit pentru transformare, fermierii cerând instrumente durabile care pot crește eficiența și profitabilitatea fermelor”, a spus CEO-ul și cofondatorul Praveen Penmetsa. „Am văzut o cerere incredibilă și accelerată pentru tractorul nostru Monarch.”

Monarch, cu sediul în Livermore, California, împreună cu giganți industriali precum John Deere, văd mari oportunități de a face agricultura mai eficientă și de a oferi noi opțiuni fermierilor din regiunile în care munca umană poate fi limitată prin utilizarea unor senzori avansați, software și putere de calcul. Și, spre deosebire de vehiculele cu conducere autonomă, operate în orașe și pe drumurile publice, echipamentele autonome de viteză redusă nu necesită aprobarea federală sau de stat pentru a fi utilizate pe offroad și pe terenuri private.

Monarch numește tractorul său „șofer opțional”, deoarece poate fi operat ca un vehicul convențional. Efectuează sarcini programate fără șofer sau un operator poate folosi modurile interactive „Gest” și „Umbra” pentru a-i urmări lucrătorii pe teren. Tractorul este proiectat cu prevenire a rostogolirii și a coliziunilor și are o viziune la computer de 360 ​​de grade. Poate colecta și analiza mai mult de 240 GB de date despre recoltă pe zi. Aceste informații pot fi folosite pentru a face ajustări în tipurile de instrumente pe care vehiculul le folosește și pentru a furniza estimări ale randamentului pe termen lung, etape de creștere a culturilor și măsurători de sănătate a plantelor. Sistemul de baterii al vehiculului poate servi și ca sursă de alimentare la distanță.

„Monarch este o tehnologie pionieră a tractorului care încorporează electrificarea, utilizarea autonomă și gestionarea datelor”, a declarat Scott Wine, CEO, CNH Industrial. „Acestea sunt trei dintre pilonii cheie care susțin sustenabilitatea, productivitatea și profitabilitatea, atât pentru CNH Industrial, cât și pentru clienții noștri agricoli.”

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău