Tehnologia vine în ajutorul agricultorilor. Startupul care dezvoltă tractoare robotizate electrice

18 Mart. 2021, 05:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
18 Mart. 2021, 05:30 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Monarch Tractor este un start-up cofondat de un membru al familiei de vinicație Mondavi. Pentru a face agricultura mai sigurăși durabilă familia creează tractoare robotizate electrice, scrie Forbes.

Primele livrări de tractoare, la prețuri de la 50.000 de dolari, vor începe la sfârșitul anului 2021.

Printre investitorii acestui proiect se numără producătorul japonez de piese auto Musashi Seimitsu Industry, producătorul european de vehicule agricole și comerciale CNH Industrial și VST Tillers Tractors din India. At One Ventures cu sediul în Silicon Valley și grupul de capital privat MUUS au investit, de asemenea, în rundă.

„Ecosistemul alimentar este pregătit pentru transformare, fermierii cerând instrumente durabile care pot crește eficiența și profitabilitatea fermelor”, a spus CEO-ul și cofondatorul Praveen Penmetsa. „Am văzut o cerere incredibilă și accelerată pentru tractorul nostru Monarch.”

Monarch, cu sediul în Livermore, California, împreună cu giganți industriali precum John Deere, văd mari oportunități de a face agricultura mai eficientă și de a oferi noi opțiuni fermierilor din regiunile în care munca umană poate fi limitată prin utilizarea unor senzori avansați, software și putere de calcul. Și, spre deosebire de vehiculele cu conducere autonomă, operate în orașe și pe drumurile publice, echipamentele autonome de viteză redusă nu necesită aprobarea federală sau de stat pentru a fi utilizate pe offroad și pe terenuri private.

Monarch numește tractorul său „șofer opțional”, deoarece poate fi operat ca un vehicul convențional. Efectuează sarcini programate fără șofer sau un operator poate folosi modurile interactive „Gest” și „Umbra” pentru a-i urmări lucrătorii pe teren. Tractorul este proiectat cu prevenire a rostogolirii și a coliziunilor și are o viziune la computer de 360 ​​de grade. Poate colecta și analiza mai mult de 240 GB de date despre recoltă pe zi. Aceste informații pot fi folosite pentru a face ajustări în tipurile de instrumente pe care vehiculul le folosește și pentru a furniza estimări ale randamentului pe termen lung, etape de creștere a culturilor și măsurători de sănătate a plantelor. Sistemul de baterii al vehiculului poate servi și ca sursă de alimentare la distanță.

„Monarch este o tehnologie pionieră a tractorului care încorporează electrificarea, utilizarea autonomă și gestionarea datelor”, a declarat Scott Wine, CEO, CNH Industrial. „Acestea sunt trei dintre pilonii cheie care susțin sustenabilitatea, productivitatea și profitabilitatea, atât pentru CNH Industrial, cât și pentru clienții noștri agricoli.”

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sancțiunile impuse de SUA asupra băncilor rusești au forțat companiile din Rusia să adopte scheme mai complicate și uneori dubioase pentru efectuarea plăților către furnizorii chinezi, în condițiile în care China rămâne principalul partener comercial al Rusiei.

Pe 21 noiembrie, peste 50 de bănci rusești, inclusiv cele care mai permiteau transferuri directe către China, au fost incluse pe lista de sancțiuni a SUA. Ca răspuns, au devenit tot mai populare serviciile agenților chinezi de plată, care facilitează transferurile prin metode neconvenționale.

„O companie chineză îți propune să plătești în ruble în baza unui contract de agent, iar de restul procesului de transfer se ocupă ei”, explică un importator rus care a adoptat această metodă încă din octombrie. El susține că plățile pentru bunuri precum haine și încălțăminte din fabricile chineze au fost finalizate în doar două zile, notează The Moscow Times.

Consultanții în comerț exterior explică faptul că aceste scheme implică de obicei compensări reciproce între agenții chinezi și exportatorii ruși. În acest caz, transferurile sunt gestionate prin acorduri între părți, minimizând riscurile. Comisioanele percepute de agenți variază între 2,5% și 3% pentru bunuri nesancționate, ajungând până la 15% pentru produse sancționate sau cu utilizare dublă.

Pentru unele bănci rusești sancționate, agenții chinezi oferă comisioane de doar 1%, utilizând veniturile din exportul de materii prime rusești. Totuși, această schemă este aplicabilă doar în anumite regiuni ale Chinei și în anumite bănci care gestionează astfel de tranzacții.

O parte dintre agenți operează prin așa-numitele „scheme cargo”, aducând bunuri în Rusia fără documente legale sau prin metode de contrabandă. După sancțiunile din noiembrie, aceste metode au devenit aproape inevitabile pentru importatorii de produse sancționate sau cu dublă utilizare.

Pentru a reduce riscurile, agenții oferă asigurări împotriva pierderii sau confiscării mărfurilor, însă costul acestora poate ajunge la 15% din valoarea bunurilor. „Dacă vrei să aduci un drone avansat din China, aceasta ar putea fi cea mai sigură opțiune”, a declarat un importator.

Pentru cei care importă produse nesancționate, o altă problemă este deprecierea abruptă a rublei. Devalorizarea monedei rusești cu peste 10% a dus la oprirea temporară a livrărilor din partea unor platforme comerciale chineze și la întârzieri anunțate de furnizori, ceea ce complică și mai mult situația importurilor în Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală