CEO-ul TikTok demisionează din funcție și trece la un alt rol. Cine îi va lua locul

20 Mai 2021, 17:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
20 Mai 2021, 17:10 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Zhang Yiming, cofondator al ByteDance, va demisiona din funcția de CEO și va trece la un nou rol, a declarat compania joi, scrie CNBC.

Un alt cofondator, Liang Rubo, care în prezent este șeful resurselor umane, va prelua funcția de CEO al ByteDance la nivel global, iar Zhang va trece la un rol cheie de strategie la sfârșitul anului 2021.

„Există încă multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim și cred că altcineva poate conduce mai bine progresul prin domenii precum gestionarea zilnică îmbunătățită. Adevărul este că îmi lipsesc unele dintre abilitățile care fac un manager ideal ”, a spus Zhang într-o notă către angajați.

„Sunt mai interesat să analizez principiile organizaționale și de piață și să folosesc aceste teorii pentru a reduce și mai mult munca de management, decât să gestionăm de fapt oamenii. În mod similar, nu sunt foarte social, prefer activități solitare, cum ar fi să fiu online, să citesc, să ascult muzică și să visez cu ochii deschiși despre ceea ce poate fi posibil ”, a spus el.

ByteDance a spus că Zhang și Liang „vor lucra cot la cot în următoarele șase luni pentru a asigura cea mai lină tranziție posibilă”.

Măsura vine după nouă luni tumultuoase pentru ByteDance după ce administrația fostului președinte Donald Trump a fost numită o amenințare la adresa securității naționale în august anul trecut și a ordonat să-și cedeze afacerea TikTok din SUA.

TikTok este aplicația scurt-video foarte populară a lui ByteDance.

În februarie, Wall Street Journal a raportat că un acord de vânzare a TiKTok către Oracle și Walmart a fost suspendat pe termen nelimitat.

Realitatea Live

30 Mart. 2025, 18:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
30 Mart. 2025, 18:34 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, pregătește o mutare strategică ce ar putea schimba radical piața gazelor din Republica Moldova: înființarea unei filiale proprii la Chișinău, cu scopul de a deveni furnizor direct de gaze naturale. Astfel, compania românească ar putea rupe practic monopolul deținut în prezent de traderul de stat moldovean Energocom.

Potrivit unui document analizat de Profit.ro, conducerea executivă a Romgaz a propus acționarilor aprobarea înființării unei societăți comerciale cu răspundere limitată în Republica Moldova, denumită „Romgaz Furnizare M S.R.L.”, cu sediul în Chișinău, pe strada Mihai Eminescu nr. 70. Activitatea principală a noii entități va fi comercializarea combustibililor gazoși prin conducte. Votul asupra acestei propuneri urmează să fie exprimat în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor programată pentru 29 aprilie.

Energocom, în prezent unic intermediar între producători și consumatori, achiziționează gaze în principal de pe bursele din România și UE, revânzându-le apoi către Moldovagaz. În perioada aprilie-decembrie 2024, compania a cumpărat peste 8,8 milioane MWh de gaze, echivalentul a circa 830 milioane metri cubi, la un preț mediu de 40,09 euro/MWh. Mai bine de două treimi din aceste volume au provenit de la companii românești, inclusiv Romgaz, OMV Petrom și Engie Energy România.

Prin înființarea filialei din Moldova, Romgaz ar elimina intermediarii, poziționându-se ca furnizor angro direct, cu potențialul de a influența piața din Republica Moldova atât prin volum, cât și prin preț.

În paralel, compania face pași concreți și pe piața din România pentru a intra în segmentul de furnizare către consumatorii casnici, în prezent dominat de jucători precum Engie. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Romgaz ar putea avea același impact pozitiv asupra prețurilor la gaze precum Hidroelectrica pe piața de electricitate.

Pentru a susține acest demers, Romgaz a lansat o licitație pentru achiziționarea unei platforme IT specializate, destinată gestionării relației cu un număr nelimitat de consumatori, evaluată la peste 8,6 milioane lei plus TVA. Recent, termenul de implementare al acestui sistem a fost prelungit cu două luni.

Dacă planurile Romgaz se concretizează, Republica Moldova ar putea avea în premieră un jucător concurent real pe piața gazelor, fapt ce ar putea duce la scăderea prețurilor și creșterea transparenței în sectorul energetic.

 

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ