Ce te oprește? Ai un vis pe care îl amâni mereu? 3 moduri simple prin care îți poți atinge scopurile

21 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mai 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare din noi are un vis pe care îl tot „amână”, fie că este vorba de un scop măreț sau mai puțin. Îl tot amâni din cauza că nu ai timp, nu ai suficientă încredere în forțele proprii sau ceilalți nu te susțin. Iată câteva metode care te vor ajuta să-ți realizezi în sfârșit scopurile.

1. Stabilește clar ceea ce vrei să obții

Deși emoțiile pozitive pot fi componente benefice în urmărirea obiectivelor, nu depindeți de ele pentru o imagine constantă și clară. Uneori mint. Pentru această călătorie, claritatea vă va proteja determinarea.

Gândește-te la obiectivele tale. Fă-ți timp și descoperă-ți întreaga gamă de așteptări.

Ce anume vrei să faci? Spune-l clar. Este realist și realizabil? Care sunt obstacolele? Cum te-ar bloca aceste obstacole de la obiectivul tău și ce va trebui să faci pentru a depăși acest lucru? De ce sprijin vei avea nevoie?

De ce va conta realizarea acestui obiectiv? Care este motivația ta? De ce vrei să o faci? Ce impact va avea asupra vieții tale? Ce se va întâmpla dacă nu o faci? Cum arată succesul? Eșec?

O înțelegere vie a obiectivului tău te va ajuta să creezi o certitudine calmă, atât pentru a te iniția, cât și pentru a te menține.

2. Aurul este în detalii

Logistica stabilirii obiectivelor a fost discutată de ani de zile. Știm cu toții elementele de bază: scrieți obiectivele, alegeți o dată exactă pentru finalizare și postați-le peste tot. Dar temerile pândite sau chiar distragerea atenției tind să intimideze aceste eforturi, uneori scuturându-ne. Pentru a evita contracarările, concentrați-vă mai mult pe detalii utile. Faceți un plan viabil. Fii dispus să fii responsabil pentru acest plan.

Începw cu finalul în minte și lucrați înapoi. Stabiliți ce sarcini pe care vă puteți concentra în mod special și care au cel mai mult sens. Aflați ce trebuie să faceți și când ar trebui să o faceți.

Creați obiective mai mici. Stabiliți repere clare și obișnuite, apoi opriți-vă pe parcurs și uitați-vă la ceea ce ați realizat. Sărbătorește acele victorii!

3. Nu renunțați atunci când vă împotmoliți

Este o muncă grea să ne menținem mintea într-o zonă de creștere atunci când ne încurcăm și încep să zboare nesiguranțe și îndoieli. Dar obiectivele pe care le realizăm în cele din urmă vin adesea atât prin muncă grea, cât și prin eșec.

Creșteți prin acele eșecuri. Acceptă ceea ce s-a întâmplat și disecați orice poate fi extras din el. Ce a mers bine? Ce nu? Ce trebuie făcut în mod diferit?

 

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău