Cine e femeia care a fugit cu 100 de milioane de euro

27 Oct. 2024, 09:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
27 Oct. 2024, 09:50 // Bani și Afaceri //  bani.md

Trebuia să investească banii companiei, dar i-a mutat într-un cont personal din Turcia şi a fugit cu averea.

Aurélie Bard, model, contabil şi manager, a reuşit să dispară cu 100 de milioane de euro. Fără să-şi expună vreodată viaţa de pe Instagram, femeia a comis o eroare care i-a fost fatală.

A postat de la o petrecere în Mykonos în care apărea într-o rochie albă transparentă. A fost apoi aşteptată, sub treptele avionului privat care a aterizat în Corsica, venind din Italia, de Poliţia franceză.

Se întâmpla la mijlocul lunii august. Procuratura din Düsseldorf se ocupă acum de ultima parte a poveştii, cea de dinaintea închisorii.

Aurélie Bard, în vârstă de 39 de ani, cu părul lung şi negru, pasionată de bijuterii strălucitoare, era manager financiar al lanţului francez de modă Kiabi (afacere de 2 miliarde de euro).

În 2023, a deschis un cont de afaceri la Volksbank Düsseldorf Neuss şi a depus acolo 100 de milioane. Banii îi erau încredinţaţi de companie, pentru ca Bard să în investească într-un „fond foarte profitabil”.

Aurélie a făcut cu totul altceva: a mutat banii într-un cont personal din Turcia şi de acolo în paradisuri fiscale. A tot deschis şi închis conturi curente, pentru a pierde urma banilor.

La Volksbank din Düsseldorf, când compania franceză a vrut să-şi vadă investiţia, nu mai era nimic. Între timp, Aurélie se mutase la Miami, Florida. Aici a înfiinţat companie după companie, deservind clienţi bogaţi.

Cea mai recentă pagină de Instagram a «Haute Design by Aurélie Bard» reprezintă un studio de arhitectură cu sediul în Biscayne Boulevard, chiar în centrul oraşului Miami.

Proiectează apartamente în condominium pe Bay, din marmură albă, alamă, lemn de culoare închisă. Adică lumea uluitoare din care Aurélie dorea să facă parte.

Dacă Anna Sorokin a reuşit să pozeze drept o moştenitoare rusă la New York fără niciun ban (şi să inspire un film Netflix), de ce nu ar fi trebuit să se deschidă uşile pentru o franţuzoaică drăguţă precum Aurélie? Privind înapoi, presa pariziană şi germană i-a reconstituit cariera, presărată de indicii şi escrocherii.

Le Parisien scrie că s-a născut la Bordeaux, unde a lucrat contabilă într-o companie culturală. Aici, întâlnindu-se cu un fotbalist, descoperă haine de designer, cine elegante şi îmbelşugate, avioane private, până când relaţia se termină.

În 2017 aterizează la Paris. Se angajează ca director financiar într-o firmă, dar salariul de 4.400 de euro pe lună nu i-a fost suficient pentru a plăti Mercedes-ul şi noul dulap cu haine de firmă. A tras din conturile companiei 800.000 de euro.

Descoperită, condamnată pentru fraudă, concediată, a reuşit totuşi să obţină un nou loc de muncă la Kiabi, care i-a încredinţat un portofoliu mare.

Apoi, din 2023, evenimentele şi escrocheriile au căpătat o viteză excesivă chiar şi pentru Aurélie. Şi a trebuit să plece peste Atlantic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Nov. 2024, 19:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Nov. 2024, 19:34 // Actual //  Ursu Victor

Comisia Electorală Centrală (CEC) a actualizat datele privind prezența la vot în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale. Până la ora 19:00, 52,3% dintre alegători, reprezentând peste 1.606.000 de persoane, și-au exercitat dreptul de vot. Această rată de participare depășește prezența înregistrată în primul tur de scrutin, când, la aceeași oră, 48,7% dintre alegători votaseră.

În țară, circumscripția cu cea mai mare participare la vot este Dondușeni, cu o prezență de peste 50%, în timp ce Cantemir înregistrează cea mai scăzută prezență, cu puțin peste 37%. În Chișinău au votat peste 53% dintre alegători, în Bălți aproape 50%, iar în UTA Găgăuzia, peste 49%.

Secțiile de votare dedicate alegătorilor din stânga Nistrului au atras până acum peste 24.200 de alegători, cu cele mai mari prezențe înregistrate la cele trei secții din Varnița, Anenii Noi. În secțiile din diaspora, s-au înregistrat peste 275.000 de votanți, stabilind un nou record de participare.

CEC a primit două sesizări legate de nereguli: una privind agitația electorală pe rețelele sociale și alta referitoare la transportarea organizată a alegătorilor. Centrul de Apel al Comisiei a primit peste 800 de apeluri, majoritatea legate de procedurile de vot și adresele secțiilor.

Inspectoratul General al Poliției a raportat 191 de incidente până la ora 19:00, dintre care:
– 61 cazuri de fotografiere a buletinului de vot, pentru care au fost întocmite 27 de procese-verbale;
– 29 cazuri de agitație electorală interzisă, cu un proces-verbal întocmit;
– 25 suspiciuni de corupere a alegătorilor, cu două procese-verbale;
– 20 cazuri de transportare organizată a alegătorilor;
– 7 cazuri de afișaj electoral neautorizat;
– 6 cazuri de deteriorare a buletinului de vot, cu două procese-verbale;
– 7 cazuri de încălcare a dreptului la vot;
– 1 caz de prezență neautorizată în cabina de vot;
– alte 30 de cazuri diverse de încălcări electorale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău