Cine poate intra în RM, în perioada Stării de Urgență. De ce aveți nevoie pentru a intra în țară

02 Apr. 2021, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
02 Apr. 2021, 17:45 // Actual //  Fetco Veronica

Conform Anexei nr. 1 a Dispoziției nr. din 1 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale, la capitolul „Pe domeniul de competență al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră De ordin general” sunt enumerate prevederile privind intrarea în Republica Moldova.

Astfel, în contextul stării de urgență, conform punctului 6 al Anexei nr.1 din 1 aprilie 2021, la trecerea frontierei este necesar de prezentat rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.

„Operatorii de transport, autorizați de a efectua curse de călători spre Republica Moldova, nu vor admite îmbarcarea persoanelor care nu dețin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării sau act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, inclusiv celei de a 2-a doză.”

„ Se instituie obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul Republicii Moldova (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii, rezultatele testelor obligatoriu vor deține codurile QR Quick Response Code) sau prezentarea unui act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, inclusiv celei de a 2-a doză. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din limbile română, engleză, franceză sau rusă.”

De asemenea, persoanele care traversează frontiera de stat vor fi supuse screening-ului (efectuarea termometriei tuturor persoanelor care traversează frontiera de stat).

În punctul 4 este specificat că vor fi realizate activități de constatare și examinare a faptei contravenționale în privința persoanelor plasate în carantină de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică (COVID-19) la trecerea frontierei de stat.

Realitatea Live

05 Iun. 2023, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iun. 2023, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul Partidul Nostru, Renato Usatîi a declarat că populația a fost furată cu peste 4 miliarde de lei doar în trei luni. Este vorba de februarie – martie urmare a gazului scump cumpărat de fostul ministrul al Infrastructurii, Andrei Spînu.

Usatîi spune că, fostul ministru Spînu a cumpărat de la compania azeră Socar 100 de milioane de metri cubi de gaz, care a fot depozitat în Ucraina. Însă cel mai curios lucru este ca gazul nu a fost cumpărat direct de la azeri ci de la o companie off shore din Luxemburg, iar reprezentanții Energocom au mers în Azerbaidjan abia la a doua vizită a lui Spînu.

„O parte din gazul cumpărat a fost revândut de două ori în Ucraina și a fost vămuit de două ori. O dată la intrarea în țară și atunci când a fost distribuit”, a punctat Usatîi.

Dânsul spune că tariful la gaze trebuie redus la 9 lei și nu la 16 cât a propus Moldovagaz, iar gazul scump achiziționat de Spînu să fie depozitat în rezerva de stat, iar consumatorilor să le fie livrat gaz ieftin. La bursele internaționale costul este de 250 de euro pentru mia de metri cubi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău