Cine sunt laureații concursului Pedagogul anului, ediția 2021? Au fost premiați de Ministerul Educației

05 Oct. 2021, 17:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2021, 17:41 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 5 octombrie 2021, cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ au fost premiați laureații concursului Pedagogul anului, ediția 2021. De asemenea, ministrului educației, Anatolie Topală a venit cu un mesaj de felicitare pentru toate cadrele didactice.

„Pe lângă cunoștințele și abilitățile formate, profesorii ne-au încurajat să înfruntăm dificultățile și să ne asumăm responsabilități, ne-au influențat în mod semnificativ formarea noastră ca personalități, ne-au determinat cele mai importante decizii privind viitorul nostru. Acest fapt argumentează impactul major pe care îl are profesorul asupra fiecărui om, în parte, dar și asupra societății în ansamblu. Trebuie să recunoaștem că ceea ce am devenit azi noi, maturii, se datorează, în mare parte, muncii și perseverenței profesorilor noștri, înțelepciunii cu care ne-au ghidat pașii, mărinimiei și atenției cu care ne-au înconjurat. Toți am avut, în diferite etape ale vieții, anumite modele pe care le admiram: fie primul învățător, fie dirigintele sau profesorul de la disciplina preferată, fie antrenorul sportiv, fie conducătorul muzical, fie conducătorul științific de la facultate sau cel care ne-a călăuzit primele realizări în profesie – și aceste modele s-au perindat în timp, s-au cumulat în unul, căruia îi purtăm recunoștința peste ani”, a menționat ministrul.

De asemenea, la Gala Laureaților Concursului Republican „Pedagogul anului”, ediția 2021, organizată de Ministerul Educației și Cercetării cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, câștigătorii s-au ales cu premii generoase.

La categoria Educatorul Anului, premiul III a fost acordat Marianei Grițcu, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 1 „Ursuleț”, din satul Corlăteni, raionul Râșcani. Premiul II a fost acordat Irinei Gânga, educatoate în cadrul instituției de educație timpurie nr. 18, de limbă rusă, din municipiul Bălți. Premiul I și titlul Educatorul Anului 2021 a fost conferit Angelei Jovmir, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 52 „Alunelul”, din municipiul Chișinău.

La categoria Învățătorul Anului, premiul III a fost acordat Svetlanei Grinciuc, învățătoare în cadrul liceului teoretic „Ștefan Holban” din satul Cărpineni, raionul Hâncești. Premiul II, a fost acordat Aureliei Mihailiuc, învățătoare la Școala primară nr. 21 „Spiridon Vangheli”, din municipiul Bălți. Premiul I și titlul Învățătorul Anului 2021 a fost conferit Eugeniei Codrean, învățătoare în cadrul Școlii primare nr. 12 „Anton Popovici”, din municipiul Chișinău.

La categoria Profesorul Anului, premiul III a fost Galinei Berbeu, profesoară de limba franceză la liceul teoretic „Vasile Alecsandri” din municipiul Ungheni. Premiul II a fost acordat Anei Saranciuc, profesoară de Chimie la liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Bălți. Premiul I, și titlul Profesorul anului 2021 a fost conferit Tatianei Țurcan, profesoară de limba franceză în cadrul liceului teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din municipiul Chișinău.

Premiul III la toate cele trei categorii a constituit 15 000 lei, Premiul II – 25 000 lei, iar premiul I – 50 000 lei.

 

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 12:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 12:55 // Actual //  Lupu Eduard

Oficialii UE s-au pus de acord cu crearea unui ansamblu de legi care să aducă sub control lumea criptomonedelor, aceasta fiind prima iniţiativă majoră luată în acest sens pentru domeniul cripto, scrie CNBC.

Măsura vine la trei zile după ce Comisia Europeană şi Parlamentul European împreună cu ţările membre au implementat o serie de măsuri menite să oprească spălarea banilor prin intermediul monedelor digitale.

Noile legi şi reguli vin într-un moment sensibil pentru lumea activelor digitale, în care criptomonedel se confruntă cu o prăbuşire dramatică, în special Bitcoin care a înregistrat cea mai abruptă scădere din ultimul deceniu.

Legea este concepută pentru a da bătăi de cap marilor jucători de pe piaţa cripto, exchange-urilor şi emitenţilor de aşa numite stablecoins (criptomonede legate de active reale – n.r. ).

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare  şi Pieţe va putea bloca platformele cripto în cazul în care se ajunge la concluzia că acestea nu-şi protejează investitorii sau ameninţă integritatea pieţei şi stabilitatea financiară.

„Astăzi facem ordine în acest Vest Sălbatic al criptoactivelor, creând reguli clare care vor asigura siguranţa furnizorilor şi standarde înalte pentru investitori”, a declarat Stefan Berger, parlamentarul care a condus negocierile în Parlamentul European.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău