Clasamentul global al băncilor elimină UniCredit și promovează UBS și băncile din China

28 Nov. 2023, 13:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2023, 13:47 // Actual //  Lupu Eduard

Consiliul pentru Stabilitate Financiară (FSB) a eliminat luni banca italiană UniCredit din lista băncilor globale importante și a mutat trei bănci, inclusiv UBS din Elveția, într-o categorie superioară, potrivit Reuters.

FSB, organizație a G20, a început clasificarea anuală după criza financiară globală, cerând celor mai mari bănci din lume să dețină un capital suplimentar, calibrat în cinci așa-numite “cuve”, și să fie supuse unei supravegheri mai stricte din punctul de vedere al operațiunilor lor.

UniCredit, singura bancă din Italia considerată de FSB ca fiind global sistemică, a fost eliminată din listă împreună cu Credit Suisse, iar Banca de Comunicatii din China a fost adăugată pentru prima dată, reducând astfel numărul total de bănci de la 30 în 2022 la 29. UBS a urcat o categorie după ce, mai devreme în acest an, a preluat Credit Suisse în prima fuziune dintre două bănci considerate sistemice importante. Banca Agricolă din China și Banca de Construcții din China au fost, de asemenea, mutate de la categoria 1 la categoria 2.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău