CNPF a prescris recapitalizarea societății pentru una dintre firmele lui Anatol Stati. Ce înseamnă asta

26 Mai 2021, 12:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
26 Mai 2021, 12:22 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

CNPF a prescris acționariatului și managementului CA ”Garanție” SA măsuri prompte de revigorare a gestiunii operațional-financiare, inclusiv recapitalizarea societății. O deiczie în acest sens a fost luată de către Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare pe data de 25 mai 2021.

Ce înseamnă recapitalizarea societății

Recapitalizarea societății presupune injectarea de fonduri pentru majorarea capitalului unei companii.

Comisia Națională a Pieței Financiare nu a specificat în anunțtul publicat dacă a stabilit o valoare minimă a recapitalizării cerute.

GARANTIE SA

Compania de asigurări GARANTIE SA a fost înființată în anul 1993 de către unicul său acționar, grupul financiar ASCOM-GRUP, deținut de milionarul Anatol Stati.

Potrivit informației publicate pe site-ul ccompaniei, GARANTIE SA și-a dezvoltat o rețeaua de reprezentațe, pentru a acoperi teritoriul Moldovei și a fi cât mai aproape de clienții săi. Astfel, astazi compania numara o mulțime de filiale și peste 200 brokeri și agenti de asigurări parteneri.

Printre serviciile oferite de către compania de asigurări GARANTIE se număra: asigurarea proprietații, CASCO, RCA, asigurarea mărfii (CARGO), asigurarea creditelor, etc.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.