CNSM va acționa în judecată raportul comisiei de anchetă privind patrimoniul sindical

11 Iun. 2021, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
11 Iun. 2021, 15:56 // Actual //  Otilia Cotruța

Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM) nu este de acord cu concluziile comisiei de anchetă privind înstrăinarea patrimoniului sindical și va acționa în judecată în cazul în care concluziile și recomandările raportului prezentat nu vor fi schimbate.

La același subiect:

Bunurile CNSM, subiect de dispute. Carp prezintă raport în care arată legături cu afacerile lui Șor. Replica lui Budza

 

Președintele CNSM a mai spus că nu este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat cu patrimoniul sindicatelor până în 2009, când a devenit președinte al CNSM.

„Nu doresc să se repete situația din Kazahstan, Kârgâzstan, unde patrimoniul sindicatelor a intrat în posesia statului”, a mai spus Oleg Budza.

Petru Chiriac, vicepreședinte al CNSM, a remarcat că nu este pentru prima dată când se fac tentative ca patrimoniul sindicatelor să treacă în gestiunea statului. Asemenea acțiuni ar fi avut loc anterior, fiind promovate de Partidul Popular Creștin-Democrat.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 11:22 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În fiecare zi Întreprinderea Municipală Piața Centrală publică pe pagina de Facebook prețurile afișate la Piața Centrală la fructe, legume, verdeață, dar și legume. Astăzi, prețurile la cireșe și căpșuni au scăzut. De exemplu un kilogram de cireșe poate fi cumpărat și cu 8 lei pentru un kilogram, iar căpșunii cu 15 lei pe kilogram.

De câteva zile au apărut în vânzare și primele caise. Astăzi, un kilogram de caise costă 25 de lei. De asemenea, în vânzare sunt și păstăi, prețul cărora diferă în funcție de sort. Un kilogram de castraveți se vinde cu 8 lei, iar prețul roșiilor variază.