Bill Gates a uitat de bogăție și, simplu, stă în coadă după un burger. FOTO cu alte 4 vedete care nu țin cont de stele

11 Iun. 2021, 16:16
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  bani.md
11 Iun. 2021, 16:16 // Oameni şi Idei //  bani.md

Unele vedete, oricât de populare sau bogate ar fi, trăiesc ca oamenii obișnuiți. Când nu sunt în centrul atenției, preferă să ducă o viață mai practică, iar unii dintre ei chiar țin evidența cheltuielilor lor la fel ca noi.

Cei de la Bright Side cred că putem învăța multe de la aceste vedete, ale căror stiluri de viață demonstrează că nu există atât de multe diferențe între oamenii bogați și cei săraci.

Bill Gates

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume este un prim exemplu de cineva care duce o viață umilă.

O fotografie a lui Bill Gates, care uitase că este un miliardar și că doar stătea la coadă pentru un burger, a fost împrăștiată pe internet în câteva minute. Și nu este singura dată când fondatorul Microsoft a dat un bun exemplu pentru cei din jur. Unul dintre cei mai influenți oameni din Silicon Valley spune că încă mai face singur vasele:

„Veselele le fac în fiecare seară. Sunt destui candidați pentru această funcție, dar mi se pare că o fac mai bine. “

Sarah Michelle Gellar

Vedeta din Buffy Vampire Slayer este bine cunoscută pentru stilul ei de viață umil. În ciuda faptului că Gellar are o valoare netă de 30 de milioane de dolari, ea cunoaște prețul fiecărui dolar și face adesea achiziții la o valoare bună.

„Prețul scăzut nu înseamnă o calitate proastă! Și întotdeauna am decupat cupoane ”

Mariska Hargitay

Vedeta seriei dramatice de mare succes Law & Order a dezvăluit că înainte de a o juca pe detectiva Olivia Benson, avea foarte puțini bani. „Tocmai am avut o grămadă de datorii pe cardul de credit”, a spus ea, adăugând:

„Când ești actor, banii vin și pleacă, dar acum am învățat să-mi controlez cheltuielile. Nu cumpăr mai mult decât îmi permit ”.

Hilary Swank

Călătoria către succes a vedetei Million Dollar Baby este una dintre cele mai inspirate povești de la Hollywood la poveștile bogăției. Când Swank era adolescent, părinții ei au divorțat, mama ei nu-și putea permite să închirieze un apartament și au locuit o vreme într-o mașină. În ciuda faptului că Swank a primit 2 premii Oscar și a fost în centrul atenției pentru o perioadă destul de lungă de timp, ea trăiește încă relativ modest. „Garderoba mea este doar un hodgepodge”, spune actrița.

„Nu trebuie să porți doar articole de marcă pentru a fi elegant”.

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a este cunoscută pentru stilul ei de viață umil. Majestatea Sa poate purta numeroase ținute din garderoba ei de mai multe ori. Folosește un aparat de încălzire pe care și-l poate permite cu ușurință chiar și bunica ta, refolie hârtia de împachetare și panglicile pentru cadouri și a interzis becurile de peste 40W pentru a economisi la facturile de energie electrică.

„Este atentă la bani și ține întotdeauna evidența cheltuielilor. Are genți pe care le-a purtat de 30 sau 40 de ani și pe care le folosește în continuare ”, spun cei din interiorul Palatului Buckingham.

LONDON, ENGLAND – FEBRUARY 21: Gillian Allnutt (C) is presented with The Queen’s Gold Medal for Poetry by Queen Elizabeth II, as Poet Laureate Carol Ann Duffy looks on, during a private audience with Queen Elizabeth II at Buckingham Palace on February 21, 2017 in London, England. (Photo by Yui Mok – WPA Pool / Getty Images)

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală