Bill Gates a uitat de bogăție și, simplu, stă în coadă după un burger. FOTO cu alte 4 vedete care nu țin cont de stele

11 Iun. 2021, 16:16
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
11 Iun. 2021, 16:16 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Unele vedete, oricât de populare sau bogate ar fi, trăiesc ca oamenii obișnuiți. Când nu sunt în centrul atenției, preferă să ducă o viață mai practică, iar unii dintre ei chiar țin evidența cheltuielilor lor la fel ca noi.

Cei de la Bright Side cred că putem învăța multe de la aceste vedete, ale căror stiluri de viață demonstrează că nu există atât de multe diferențe între oamenii bogați și cei săraci.

Bill Gates

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume este un prim exemplu de cineva care duce o viață umilă.

O fotografie a lui Bill Gates, care uitase că este un miliardar și că doar stătea la coadă pentru un burger, a fost împrăștiată pe internet în câteva minute. Și nu este singura dată când fondatorul Microsoft a dat un bun exemplu pentru cei din jur. Unul dintre cei mai influenți oameni din Silicon Valley spune că încă mai face singur vasele:

„Veselele le fac în fiecare seară. Sunt destui candidați pentru această funcție, dar mi se pare că o fac mai bine. “

Sarah Michelle Gellar

Vedeta din Buffy Vampire Slayer este bine cunoscută pentru stilul ei de viață umil. În ciuda faptului că Gellar are o valoare netă de 30 de milioane de dolari, ea cunoaște prețul fiecărui dolar și face adesea achiziții la o valoare bună.

„Prețul scăzut nu înseamnă o calitate proastă! Și întotdeauna am decupat cupoane ”

Mariska Hargitay

Vedeta seriei dramatice de mare succes Law & Order a dezvăluit că înainte de a o juca pe detectiva Olivia Benson, avea foarte puțini bani. „Tocmai am avut o grămadă de datorii pe cardul de credit”, a spus ea, adăugând:

„Când ești actor, banii vin și pleacă, dar acum am învățat să-mi controlez cheltuielile. Nu cumpăr mai mult decât îmi permit ”.

Hilary Swank

Călătoria către succes a vedetei Million Dollar Baby este una dintre cele mai inspirate povești de la Hollywood la poveștile bogăției. Când Swank era adolescent, părinții ei au divorțat, mama ei nu-și putea permite să închirieze un apartament și au locuit o vreme într-o mașină. În ciuda faptului că Swank a primit 2 premii Oscar și a fost în centrul atenției pentru o perioadă destul de lungă de timp, ea trăiește încă relativ modest. „Garderoba mea este doar un hodgepodge”, spune actrița.

„Nu trebuie să porți doar articole de marcă pentru a fi elegant”.

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a este cunoscută pentru stilul ei de viață umil. Majestatea Sa poate purta numeroase ținute din garderoba ei de mai multe ori. Folosește un aparat de încălzire pe care și-l poate permite cu ușurință chiar și bunica ta, refolie hârtia de împachetare și panglicile pentru cadouri și a interzis becurile de peste 40W pentru a economisi la facturile de energie electrică.

„Este atentă la bani și ține întotdeauna evidența cheltuielilor. Are genți pe care le-a purtat de 30 sau 40 de ani și pe care le folosește în continuare ”, spun cei din interiorul Palatului Buckingham.

LONDON, ENGLAND – FEBRUARY 21: Gillian Allnutt (C) is presented with The Queen’s Gold Medal for Poetry by Queen Elizabeth II, as Poet Laureate Carol Ann Duffy looks on, during a private audience with Queen Elizabeth II at Buckingham Palace on February 21, 2017 in London, England. (Photo by Yui Mok – WPA Pool / Getty Images)

Realitatea LiveȘedința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 17:10
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 17:10 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Victor Buzatu, un tânăr din raionul Ialoveni a început o afacere cu prepelițe încă în perioada studiilor de master. A lansat afacerea împreună cu alți 2 colegi din dorința de a face cât mai repede bani, însă după o perioadă a rămas singur, scrie AgroTV.

„A început demult, din 2014, atunci când eram studenți la master. Împreună cu doi colegi, am pornit afacerea, era un moment când ne-am regăsit la master cu mult timp liber și ne gândeam cu ce să ne ocupăm. A apărut această idee, după care a urmat o perioadă de analiză, două-trei săptămâni. Atunci eram mai tineri, ne doream cât mai repede să facem bani și aceasta era activitatea care ne promitea în cel mai scurt timp să ne întoarcem investițiile, respectiv, am decis să creștem prepelițe,”  afirmă Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu a lansat afacerea împreună cu alți doi colegi, însă cei doi au renunțat și Victor a rămas singur. Acum este ajutat de familie.

„Atunci când noi am început, ele promiteau să-și întoarcă investiția în cel mai scurt timp, pentru că ele cresc relativ repede, în 45 de zile noi avem păsările mature pe care le putem sacrifica. Un alt avantaj este și spațiu mic pentru creșterea lor. Într-o încăpere de 40 m, se poate de crescut o mie de prepelițe, inclusiv loc pentru păsări mature și tineret.”

Victor Buzatu vinde carne și ouă de prepeliță, iar sezonier vinde și păsări și pui vii.

„Noi valorificăm din ele în primul rând carnea proaspătă și ouăle pentru consum. Sezonier vindem pasărea vie sau puii mici, de obicei primăvara persoanele care au gospodării pot crește și prepelițe, dar anul împrejur noi valorificăm carnea și ouăle lor.”

Antreprenorul menționează că ouăle de prepeliță au o valoarea nutrițională ridicată, în special dacă sunt consumate crude.

„Produsul acesta, pe care noi îl considerăm oușoarele de aur, recomandăm să fie consumate în stare crudă, așa poate să ne ofere toate calitățile pe care le posedă. Odată ce noi deja le preparăm, se pierde puțin din ceea ce au în interior.”

Potrivit lui Victor, creșterea de prepelițe este o afacere profitabilă, dar trebuie planificată foarte bine. De asemenea, crescătorul de prepelițe a fost afectat și de pandemia de Coronavirus.

„Da, în general este o afacere profitabilă, doar că pandemia ne-a afectat și pe noi foarte mult, pentru că activitatea noastră este una sezonieră. În primul rând, noi simțim posturile religioase. Atunci când e post, cererea la produsele noastre scade esențial, mai ales în Postul Mare și cel de Crăciun. Pe lângă asta, este o afacere care se bazează pe nunți și cumetrii, sezonul ceremoniilor,” menționează Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu vinde carnea de prepeliță cu 130 de lei kilogramul, iar ouăle se vând cu un leu bucata.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo