Comisia Europeană în dialog cu TikTok. Vor revizui practicile comerciale şi politica

28 Mai 2021, 15:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 15:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Comisia Europeană şi reţeaua de asociaţii naţionale ale consumatorilor (CPC) au lansat vineri un dialog oficial cu platforma de clipuri video TikTok pentru a-şi revizui practicile comerciale şi politica.

Anterior, Biroul european al asociaţiilor consumatorilor (BEUC) a emis o alertă.  Potrivit lor TikTok a încălcat drepturilor consumatorilor din UE. Domenii care necesită o atenţie deosebită sunt marketingul mascat, tehnicile de reclamă agresive care au ca obiectiv copii şi anumiţi termeni contractuali în politicile TikTok care ar putea induce în eroare şi ar putea fi consideraţi o sursă de confuzii pentru consumatori, scrie Agerpres.

“Actuala pandemie a accelerat şi mai mult digitalizarea. Aceste evoluţii au adus noi oportunităţi dar au creat şi noi riscuri, în special pentru consumatorii vulnerabili. În UE, este interzisă publicitatea mascată care are ca obiectiv copii şi minorii, cum ar fi bannerele din clipurile video. Dialogul lansat vineri ar trebui să ajute TikTok să îndeplinească reglementările UE de protejare a consumatorilor”, a afirmat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

TikTok trebuie să răspundă în termen de o lună şi trebuie să colaboreze cu Comisia Europeană şi reţeaua de asociaţii naţionale ale consumatorilor.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.