Compania „Informbusiness”, client Moldindconbank, a prezentat primul autobuz electric din Republica Moldova

22 Aug. 2023, 19:44
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
22 Aug. 2023, 19:44 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Clientul Moldindconbank, compania „Informbusiness” specializată în producerea utilajelor electronice pentru transport, a lansat primul autobuz electric cu încărcare dinamică. Noul transport, care reprezintă o inovație pentru Republica Moldova,  parcurge 70 de kilometri în mod autonom și corespunde standardelor internaționale.

Evenimentul de prezentare a autobuzului electric a avut loc marți, 22 august, în comuna Măgdăcești, în prezența prim-ministrului Dorin Recean, ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministrului Energiei, Victor Parlicov și a președintelui Moldindconbank, Alexander Picker.

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat importanța proiectului pentru dezvoltarea economică, dinamizarea sectorului electronicelor și dimensiunea de electrificare.

Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova:
”Proiectul implementat este un început pentru creșterea acestei industrii. Încurajez pe toată lumea să persevereze și să producă inovații în țara noastră”.

Alexander Picker, președintele Moldindconbank:
”Compania „Informbusiness” este client al Moldindconbank de peste 10 ani. Suntem onorați să contribuim la lansarea unor astfel de inovații ecologice în țară, care vor simplifica tranziția către o economie verde. Moldindconbank va continua să susțină compania „Informbusiness”, precum și alți clienți, care doresc să investească în energia verde, oferindu-le soluții sustenabile”.

Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării:
„Industria automotive prinde o suflare nouă, iar Republica Moldova devine o țară producătoare de mașini, prin obținerea primului vin cod. Succesul vostru este succesul întregii țări”.

Vitalie Eșanu, fondatorul și conducătorul întreprinderii „Informbusiness”, a anunțat că, până la finele anului 2023, compania va livra municipiului Bălți primele 25 de autobuze electrice în municipiul Bălți, iar în plan pe termen lung este construcția uzinei de asamblare a aubozuelor electrice.

 

Moldindconbank – mereu alături!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău