Compania „Informbusiness”, client Moldindconbank, a prezentat primul autobuz electric din Republica Moldova

22 Aug. 2023, 19:44
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
22 Aug. 2023, 19:44 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Clientul Moldindconbank, compania „Informbusiness” specializată în producerea utilajelor electronice pentru transport, a lansat primul autobuz electric cu încărcare dinamică. Noul transport, care reprezintă o inovație pentru Republica Moldova,  parcurge 70 de kilometri în mod autonom și corespunde standardelor internaționale.

Evenimentul de prezentare a autobuzului electric a avut loc marți, 22 august, în comuna Măgdăcești, în prezența prim-ministrului Dorin Recean, ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministrului Energiei, Victor Parlicov și a președintelui Moldindconbank, Alexander Picker.

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat importanța proiectului pentru dezvoltarea economică, dinamizarea sectorului electronicelor și dimensiunea de electrificare.

Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova:
”Proiectul implementat este un început pentru creșterea acestei industrii. Încurajez pe toată lumea să persevereze și să producă inovații în țara noastră”.

Alexander Picker, președintele Moldindconbank:
”Compania „Informbusiness” este client al Moldindconbank de peste 10 ani. Suntem onorați să contribuim la lansarea unor astfel de inovații ecologice în țară, care vor simplifica tranziția către o economie verde. Moldindconbank va continua să susțină compania „Informbusiness”, precum și alți clienți, care doresc să investească în energia verde, oferindu-le soluții sustenabile”.

Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării:
„Industria automotive prinde o suflare nouă, iar Republica Moldova devine o țară producătoare de mașini, prin obținerea primului vin cod. Succesul vostru este succesul întregii țări”.

Vitalie Eșanu, fondatorul și conducătorul întreprinderii „Informbusiness”, a anunțat că, până la finele anului 2023, compania va livra municipiului Bălți primele 25 de autobuze electrice în municipiul Bălți, iar în plan pe termen lung este construcția uzinei de asamblare a aubozuelor electrice.

 

Moldindconbank – mereu alături!

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău