Compania Toshiba va fi preluată de un grup nipon într-o tranzacție de 15 miliarde de dolari

23 Mart. 2023, 16:25
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Mart. 2023, 16:25 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Board-ul Toshiba Corp a acceptat oferta de preluare de la un grup condus de firma de private equity Japan Industrial Partners, într-o tranzacţie care ar urma să se situeze la aproximativ 2.000 de miliarde de yeni (15 miliarde de dolari), scrie Reuters.

În urma preluării, compania nu va mai fi listată la bursă şi va fi deţinută de un grup nipon, din care fac parte firme ca Orix Corp, Chubu Electric Power şi Rohm Co. Finanţarea tranzacţiei va fi realizată de un grup de bănci, din care face parte şi Sumitomo Mitsui Banking Corp.

Oferta reprezintă o primă de 9,7% faţă de preţul de la închiderea sesiunii bursiere de joi, de 4.213 yeni. De anul trecut, acţiunile Toshiba au scăzut la Bursa de la Tokyo cu 1%.

Preluarea Toshiba Corp ar fi a treia mare tranzacţie de fuziuni şi achiziţii (M&A) globală din acest an, conform datelor Refinitiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Toshiba Corporation, denumită anterior Tokyo Shibaura Electric K.K., este o corporație japoneză, conglomerat internațional, cu sediul în Tokyo, Japonia. Principala activitatea a companiei sunt produsele pentru utilizatori, dispozitive și componente electronice.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău