FOTO Ce planuri aveți în weekend! 7 locuri din Moldova pe care să le vizitezi cu familia

23 Mart. 2023, 14:54
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
23 Mart. 2023, 14:54 // Au Bani //  MD Bani

În weekend temperaturile vor fi generoase și este un motiv în plus pentru a petrece timpul în aer liber cu familia. În acest context am pregătit o listă de locuri pitorești din Moldova pe care să le vizitezi.

Conacul lui Manuc Bei

Conacul lui Manuc Bei este amplasat în orașul Hîncești, la doar 30 km de Chișinău, și include: Palatul lui Manuc, Casa vechilului, Clădirea contesei, Castelul de vânătoare, Turnul de veghe și altele. Conacul are o istorie bogată și merită a fi descoperită.

În weekend, conacul este deschis pentru vizitatori în intervalul 09:00-16:00 și sunt organizate vizite simple care costă 80 de lei, pentru studenți și pensionari se oferă reducere, și vizite cu ghid care durează 1h 30 de minute și costă 100 de lei de persoană, cu reduceri pentru studenți și pensionari.

În apropiere de conac este și un lac unde puteți continua plimbarea.

Valea „o sută  de movile”

Suta de Movile este o arie protejată din apropierea Prutului, amplasată în raionul Rîșcani,  între satele Braniște și Avrămeni.
Din denumirea „O sută de movile“ putem trage concluzia că ele sunt 100, dar în realitate, potrivit unor estimări, numărul acestora este mult mai mare (peste 3500), fiecare având înălțimi diferite, 15-30 m.
Valea celor o sută de movile face parte din rezervația știintifică „Pădurea Domnească“ si din lista zonelor ocrotite.

Valea fermecată de la Criuleni

La doar 39 km de la Chișinău, între comunele Boșcana și Hrușova, se află Valea Fermecată. Aici e o pădure foarte pitorească de mesteacăn, unde găsești un izvor cu jet puternic și apă curată. Puteți face o drumeție de 4-5 km și să savurezi liniștea pe malul lacului.

Rezervația peisagistică Țigănești

Pădurea și lacul din preajma mănăstirii Țigănești vă vor oferi o liniște minunată. Ia-ți familia și savurați împreună liniștea și frumesețea naturii.

Iazul Domnesc din satul Viișoara, Glodeni

Peisaj pitoresc cu dealuri și căsuțe vechi, asta te așteaptă în satul Viișoara. Dacă ajungi aici vei avea posibilitatea să te conectezi cu natura.

Fisher Club Greblești

La Fisher Club poți savura mâncare gustoasă și plimbări în sânul naturii. În apropiere este suficient spațiu pentru plimbări, inclusiv un lac unde este permisul pescuitul.

Buncărul sovietic din satul Olișcani

Buncărele imense din pădurea satului Olişcani, raionul Şoldăneşti, se numără printre cele mai enigmatice construcţii de pe teritoriul Republicii Moldova.
Cele două cazemate, cu diametrul de 32 de metri şi peste 60 de metri adâncime, făceau parte dintr-un obiectiv militar secret sovietic.
Sistemul construcţiei atât de ingenios dă de bănuit că această unitate militară din inima pădurii de la Olișcani avea o destinaţie specială, mai degrabă un punct de comandă al Statului-Major

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 13:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 13:59 // Actual //  Lupu Eduard

Bitcoin a revenit la nivelul de 57.000 de dolari pentru prima dată de la sfârşitul anului 2021, susţinut de cererea investitorilor prin intermediul fondurilor tranzacţionate la bursă, precum şi de noi achiziţii din partea MicroStrategy Inc, raportează Bloomberg.

Activul digital a crescut cu până la 4,4% pentru a ajunge la 57.039 de dolari, înainte de a se tranzacţiona la 56.534 de dolari marţi la ora 6 dimineaţa la New York. Preţul Bitcoin a crescut cu 32% de la începutul anului, extinzând un raliu prelungit care a alimentat, de asemenea, apetitul speculativ pentru token-uri mai mici precum Ether şi Dogecoin.

O sumă netă de 6,1 miliarde de dolari a fost vărsată într-un lot de ETF-uri Bitcoin de referinţă care au început să se tranzacţioneze în SUA la 11 ianuarie, semnalând o cerere tot mai mare pentru acest simbol dincolo de entuziaştii consacraţi ai activelor digitale.

MicroStrategy, o firmă de software pentru întreprinderi care cumpără Bitcoin ca parte a strategiei sale corporative, a declarat luni că a achiziţionat încă aproximativ 3.000 de jetoane în această lună. Compania deţine în prezent aproximativ 10 miliarde de dolari în Bitcoin.

Valoarea combinată a activelor digitale se ridică acum la aproximativ 2.200 de miliarde de dolari, potrivit CoinGecko, comparativ cu un minim de aproximativ 820 de miliarde de dolari în timpul pieţei bear din 2022, când FTX şi alte platforme cripto s-au prăbuşit. Datele Coinglass arată că poziţii de tranzacţionare cripto în valoare de aproximativ 162 de milioane de dolari care pariază pe preţuri mai mici au fost lichidate în cursul zilelor de luni şi marţi – una dintre cele mai mari cifre pe două zile înregistrate din data de 30 noiembrie.

Acţiunile companiilor legate de cripto-monede au crescut luni în SUA. MicroStrategy a crescut cu 16%, platforma de tranzacţionare Coinbase Global Inc. a crescut cu 17%, iar minerul Marathon Digital Holdings Inc. a urcat cu 22%.

Intrările masive în ETF-urile Bitcoin i-au determinat pe unii observatori din industrie să lanseze o serie de avertismente asupra unei iminente restrângeri a ofertei, deoarece minerii nu reuşesc să genereze suficiente monede pentru a ţine pasul cu cererea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău