Companiile din sectorul creativ își pot dota afacerea cu echipament modern. USAID și Suedia oferă granturi

04 Mai 2022, 10:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Mai 2022, 10:22 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Oportunitate pentru companiile din sectorul creativ. Acum au posibilitatea să acceseze granturi pentru a-și moderniza echipamentul din dotare. În acest sens, Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanţat de USAID şi Suedia oferă granturi de până la 30.000 USD pentru achiziţionarea de echipamente, softuri şi tehnologii pentru a inova și a scala proiecte în industria creativă și digital media.

Cine poate beneficia de granturi?

  • Companiile mici şi mijlocii: pentru achiziţionarea de echipamente ce vor determina lansarea de produse noi, spori vânzările şi favoriza saltul rapid al afacerii;
  • Companiile mari: pentru echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie ce vor favoriza scalarea afacerii la standarde internaţionale;
  • Consorţiumurile dintre companii din sectorul creativ şi non-creativ: pentru a lansa local proiecte comune în sectorul new media, precum ar fi instalații, VR, XR sau MR interactive.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Pentru a afla mai multe detalii puteți participa la sesiunea de informare despre programul de granturi care va fi organizată pe data de 12 mai. Doritorii trebuie să expedieze un mail cu numele participantului şi a organizaţiei pe adresa ftagrants@chemonics.md până pe 4 mai, 17.00, pentru a primi ora şi datele de acces pentru şedinţă.

Pentru mai multe detalii despre condițiile concursului de granturi accesați linkul.

 

Realitatea Live

19 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Filiala Google din Rusia a anunţat miercuri că intenţionează să declare faliment după ce autorităţile i-au confiscat conturile bancare. Astfel, compania întâmpină dificultăți la plata salariilor angajaților și a furnizorilor, scrie DPA.

„Confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia, inclusiv angajarea şi plata angajaţilor cu sediul în Rusia, plata furnizorilor şi a vânzătorilor şi îndeplinirea altor obligaţii financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, vor funcţiona în regim normal, în pofida anunţului privind falimentul.

Potrivit sursei citate, filiala rusă este sub presiune de luni de zile pentru că nu şterge conţinuturi pe care autorităţile ruse le consideră ilegale şi pentru că a restricţionat accesul unor mijloace de comunicare ruseşti pe YouTube, însă Kremlinul a oprit până acum doar accesul la serviciile companiei.

Este pentru prima dată când gigantul căutărilor a recunoscut că i-a fost confiscat întregul cont bancar.

Baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti din Rusia menţionează două popriri de la mijlocul lunii martie, fără precizarea sumelor, precum şi alte amenzi şi taxe de executare. Serviciul a confirmat că a confiscat toate activele şi proprietăţile Google.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Google și-a mutat mai mulți angajați în afara Rusiei.

Potrivit unei note postate miercuri pe registrul oficial rus, filiala rusă plănuia să declare faliment şi din 22 martie a prezis o „incapacitate de a-şi îndeplini obligaţiile monetare”, inclusiv indemnizaţii de concediere, remuneraţiile pentru actualii şi foştii angajaţi şi plăţile obligatorii la timp.

Gigantul american de căutare, care a întrerupt vânzările de anunţuri şi majoritatea celorlalte operaţiuni comerciale în Rusia, a declarat că serviciile sale gratuite, inclusiv Gmail, Maps, Android şi Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruşi.

Guvernul rus a anunţat mai înainte că nu intenţionează să blocheze YouTube, în ciuda ameninţărilor şi amenzilor repetate, spunând că o astfel de măsură îi va face probabil pe utilizatorii ruşi să sufere şi de aceea nu ar trebui luată.

În 2021, veniturile filialei ruse au fost de 134,3 miliarde de ruble, arată baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax privind companiile ruseşti. Google a declarat în aprilie că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut, sau aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău