Soldații ruși sunt îndemnați să fure porumb din Ucraina pentru ca Rusia să-l vândă Chinei

04 Mai 2022, 09:25
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
04 Mai 2022, 09:25 // Actual //  MD Bani

După ce au furat bunuri din casele oamenilor și tehnică agricolă, trupele rusești sunt îndemnate de propagandiștii să fure porumb din Ucraina pentru ca Rusia să-l vândă apoi Chinei.

Potrivit informațiilor, până în prezent,  soldații ruși ar fi furat echipamente agricole în valoare de 5 milioane de dolari și materiale de construcții, pe lângă tot ce au luat din locuințele oamenilor.

„Dacă chinezii au nevoie de porumb, atunci îi vom aproviziona noi cu cel din Ucraina?” se întreabă Volodimir Soloviov, unul dintre cei mai loiali propagandiști ai Kremlinul în cadrul unui post de televiziune național din Rusia. „Desigur, desigur. Mai ales că avem toate oportunitățile să facem acest lucru. Dacă oprim accesul acestei foste republici sovietice Ucraina la Marea Neagră, la terenurile cu recolte și la depozitele cu grâne, atunci acesta este cel mai periculos lucru pentru ucraineni. La fel ca accesul la porumb, a explicat invitatul.”

Cu toate că inițial Beijingul anunța sprijin pentru Rusia, oficialii americani spun că ajutorul nu s-a materializat, în prezent, China a evitat să încheie noi contracte cu Moscova în domeniul energetic, în ciuda unor prețuri preferențiale oferite de ruși. În martie, grupul de stat Sinopec a suspendat discuțiile despre o investiție majoră în petrochimie și o afacere de comercializare a gazelor în Rusia, a scris Reuters.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău