Cele 5 cuvinte care îți vor deschide mii de uși! Cum poți să le aplici

15 Iul. 2021, 13:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iul. 2021, 13:36 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare persoană este „o lume”. Viața la locul de muncă, în afaceri și chiar în familie este plină de relații complexe, în care fiecare persoană are propria sa agendă, propria sa istorie și propriile limite.

Pshilogii și experții vorbesc tot mai mult despre faptul că cel mai important element într-un proces de comunicare nu este conținutul sau tehnica ci, mai presus de toate, relația și conexiunea.

Pentru a fi complet clar: succesul dvs. nu depinde doar de talentele sau ideile voastre; Mai presus de toate, depinde de faptul că tu știi să creezi relații. Talentul și ideile sunt necesare, dar relațiile pe care le formezi pe parcurs le oferă direcție, putere și dimensiune.

Cu toate acestea întâlnim diferite situații:

  • Uși închise;
  • Oameni în poziții înalte sau inaccesibile;
  • Persoane incomode sau inaccesibile.;
  • Adversari sau oameni care nu vor binele;
  • Oameni cărora am vrea să ne adresăm, dar nu știm cum.

Cum putem sparge barierele sociale și personale pentru a construi poduri cu oameni care pot face parte din calea noastră?

Răspunsul stă în această frază magică, totuși nu uitați că cu o mare putere vine o mare responsabilitate. Iată cele 5 cuvinte care îți vor deschide mii de uși și cum poți să le aplici:

Fraza de deschidere este următoarea: Pot să vă cer sfatul?

Vă pot cere sfaturi? Este o frază simplă și scurtă; ușor de spus, ușor de memorizat și ușor de repetat. Este o frază care poate fi utilizată în mod constant fără a-și pierde valabilitatea și, mai presus de toate, are în spate puterea științei de a deschide ușile care până atunci erau închise.

Nu este vorba despre magie, ci despre comunicare și știință. Cum functioneazã?

1. Efectul Ben Franklin

Efectul Ben Franklin este un efect psihologic cunoscut pentru a schimba percepția pe care alții o au despre noi, permițându-le să ne facă o favoare.

Da, ai auzit bine: lasă-i să-ți facă o favoare; nu tu lor.

Este, la prima vedere, contraintuitiv. S-ar putea să credem că, pentru a ne mulțumi, trebuie să „facem” favoruri, dar se dovedește că atunci când alții ne fac favoruri, este dovedit că percepția lor despre noi se îmbunătățește, deoarece considerându-ne demni de timpul și atenția lor îi obligă să ne vadă pe noi înșine într-o lumină mai favorabilă, ca oameni valoroși și amabili.

Trebuie să fie favoruri care nu sunt grele, enervante sau costisitoare. De exemplu, cerând unui coleg o plimbare sau lăsându-l să cumpere o cafea … și pur și simplu mulțumindu-i, fără a-l face să se simtă rău și fără a căuta să-l plătești imediat. Primește o favoare … și mulțumesc! deschide mai multe uși decât aplauze și lingușiri.

2. Un compliment elegant

Când cereți sfaturi, efectul Ben Franklin este activat; Dar asta nu este tot.

Pe de o parte, un sfat este o favoare sau un serviciu care nu costă nimic: este gratuit. Poate că vă pot refuza – din orice motiv – o plimbare sau o cafea, dar cine poate refuza sfatul? Este imposibil să nu găsești pe cineva care să refuze să dea sfaturi care sunt cerute cu bunătate și smerenie.

Când vine vorba de a cere sfaturi, cerem o favoare, precum și un compliment. Îi spunem celeilalte persoane că sunt inteligente, că sunt geniale, că le respectăm și că părerea lor este importantă. Este un cadou pentru propriul ego – un dar pe care nimeni nu-l va opri din a primi. Oamenilor, în general, le place să fie auziți și luați în considerare.

De aceea această frază este magică. Pare o favoare, dar este și un cadou.

3. Lasă-l pe celălalt să strălucească

Pot fi sfaturi personale, despre muncă, despre un proiect sau despre o decizie importantă. Cheia este să afli sfatul simplu și clar și apoi să-l lași pe celălalt să vorbească, respectând întotdeauna regula 80/20. Când vine vorba de a cere sfaturi, plasăm conversația ferm pe curtea celeilalte persoane, lăsându-i să vorbească și să-și exprime propria personalitate și istorie.

Când ați cerut un sfat, nu faceți scuze sau explicații.

4. Efect peripatetic

Când cerem unei alte persoane sfaturi despre ceva care ne interesează și îi facem interesați, este posibil ca, datorită efectului neuronilor oglindă, care generează empatie și aliniere neuronală între doi oameni, ambii pot găsi o soluție pentru o adevărată problemă.

În acest fel, nu numai că vei întări relația, dar vei avea și un răspuns practic sau un progres tangibil în proiectul tău. Cel mai bun dintre toti? Cealaltă persoană va simți că ideea a fost a lor – lăsați-i să-și ia tot meritul! – și o va apăra și promova cu pasiune.

Acesta nu este un sistem manipulativ, ci o metodă de gândire numită peripatetică, în care, prin întrebări, putem ajuta alte persoane să ajungă la concluzii pe care le simt ca ale lor. Este utilizat pe scară largă în comunicare și negociere. Poate fi și marele tău aliat cu expresia magică.

5. Creați conversații reale

Pierdem prea mult timp în conversații inofensive și goale, discuții mici pentru a umple timpul. Dar cât de multe conversații reale sunt necesare! Este impresionant ce poți descoperi și realiza dacă înveți să stăpânești arta conversației.

Nimeni nu cere sfaturi despre lucruri fără valoare. Solicităm sfaturi cu privire la lucrurile care contează și ne preocupă, care pot arunca o privire în confidențialitatea noastră sau pot explora probleme mari. Cele mai bune prietenii se nasc – spune CS Lewis – atunci când o persoană îi spune altuia „Cum? Crezi și tu așa? Am crezut că sunt singurul! ”

Solicitarea de sfaturi este una dintre cele cinci căi de bogăție în tăcere și vă va ajuta să creați relații de afaceri, personale și de prietenie care vor deschide calea pentru o viață mai bună.

Așa că acum știi. Când găsiți o ușă închisă, cea mai bună cheie este să cereți sfaturi.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău