Reprezentanţii Programului Alimentar Mondial din Liban au avertizat că populaţia ţării se confruntă cu o criză alimentară. De vină este conflictul militar care se tot extinde. Ei au emis un avertisment de securitate alimentară.
Matthew Hollingworth, directorul Programului Alimentar Mondial din Liban, a avertizat despre criza alimentară cu care se confruntă ţara. El s-a declarat „extraordinar de îngrijorat” de capacitatea Libanului „de a se hrăni” din cauza distrugerii agriculturii şi a producţiei slabe de alimente.
Hollingworth a spus că 1.900 de hectare de teren agricol au fost distruse în sudul ţării, în timp ce alte 12.000 de hectare de teren agricol din una dintre cele mai productive zone ale Libanului au fost abandonate, potrivit Al Jazeera.
Criza a afectat puternic 46.000 de fermieri libanezi. În sudul ţării nu vor fi recolte de măsline, banane şi citrice. Legumele vor „putrezi în câmp”, a adăugat el, în tip ce solicita „soluţii diplomatice de urgenţă”.
Criza din Liban se adânceşte. Specialiştii au emis un avertisment de securitate alimentară


Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.
Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.
Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.
„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.
Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.
Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!
-
1A început împărțeala celor 1,9 miliarde de euro de la UE: Bolea și-a luat jackpot-ul, agricultura fără niciun sfanț
-
2Jaf legalizat! SUA cere tot – petrol, gaze, căi ferate. Ucraina ripostează: Nu suntem de vânzare
-
3Oligarhii ruși își „curăță” trecutul de pe Google! Peste 40 de miliardari implicați
-
4Carnea noastră de porc hrănește bugetul, dar tot importurile au parte de tratament VIP fără taxe
-
5„Cămila agriculturii” cară milioane în conturile exportatorilor moldoveni









