Crypto este un colac de salvarea pentru ruși. Ce spune Brian Armstrong, CEO Coinbase

04 Mart. 2022, 18:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
04 Mart. 2022, 18:13 // Au Bani //  MD Bani

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, este de părere că unii ruși folosesc criptomonedele ca o modalitate de a continua după ce rubla s-a prăbușit.

În același timp, șeful Coinbase a declarat că nu vede un risc pentru oligarhii ruși care folosesc active digitale pentru a ocoli sancțiunile occidentale.

„Unii ruși obișnuiți folosesc cripty drept colac de salvare acum, când moneda lor s-a prăbușit. Mulți dintre ei probabil se opun la ceea ce face țara lor, iar o interdicție i-ar răni și pe ei”, a spus el într-o serie de tweet-uri.

Armstrong a spus că Coinbase nu va bloca în mod preventiv pe ruși să acceseze platforma sa. Dar dacă autoritățile americane decid să impună o interdicție, aceasta se va conforma, deoarece este o afacere reglementată de servicii financiare și trebuie să facă acest lucru, a adăugat el.

„Credem că toată lumea merită acces la serviciile financiare de bază”, a spus el.

Rubla a scăzut cu 30%, după ce SUA și aliații săi au introdus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei. În același timp, conform datelor oferite de Chainanalysis. De fapt, volumul a scăzut de la 70,7 milioane de dolari săptămâna trecută la 34,1 milioane de dolari, arată datele.

Și Armstrong a minimizat ideea că rușii bogați folosesc crypto pentru a evita sancțiunile – o preocupare ridicată de parlamentarii americani într-o scrisoare adresată Departamentului de Trezorerie săptămâna aceasta.

„Aceasta fiind spuse, nu credem că există un risc mare ca oligarhii ruși să folosească crypto pentru a evita sancțiunile”, a spus el. „Deoarece este un registru deschis, încercarea de a strecura o mulțime de bani prin crypto ar fi mai ușor de urmărit decât folosirea de numerar în dolari americani, artă, aur sau alte active”.

Blockchain-urile vizibile public permit oricui să urmărească mișcarea criptomonedelor, cum ar fi bitcoin și ethereum. Orice tranzacție semnificativă ar fi prinsă, făcând-o mai urmăribilă decât active precum numerarul sau aurul.

Armstrong a spus că Coinbase va continua să lucreze cu autoritățile și va lua orice măsuri suplimentare necesare în legătură cu sancțiunile.

Amintim că, Binance blochează accesul deținătorilor de conturi ruși vizați de sancțiuni internaționale, dar nici nu îi va împiedica pe toți rușii să acceseze platforma sa, a declarat miercuri CEO-ul Changpeng Zhao.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău