Crypto este un colac de salvarea pentru ruși. Ce spune Brian Armstrong, CEO Coinbase

04 Mart. 2022, 18:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Mart. 2022, 18:13 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, este de părere că unii ruși folosesc criptomonedele ca o modalitate de a continua după ce rubla s-a prăbușit.

În același timp, șeful Coinbase a declarat că nu vede un risc pentru oligarhii ruși care folosesc active digitale pentru a ocoli sancțiunile occidentale.

„Unii ruși obișnuiți folosesc cripty drept colac de salvare acum, când moneda lor s-a prăbușit. Mulți dintre ei probabil se opun la ceea ce face țara lor, iar o interdicție i-ar răni și pe ei”, a spus el într-o serie de tweet-uri.

Armstrong a spus că Coinbase nu va bloca în mod preventiv pe ruși să acceseze platforma sa. Dar dacă autoritățile americane decid să impună o interdicție, aceasta se va conforma, deoarece este o afacere reglementată de servicii financiare și trebuie să facă acest lucru, a adăugat el.

„Credem că toată lumea merită acces la serviciile financiare de bază”, a spus el.

Rubla a scăzut cu 30%, după ce SUA și aliații săi au introdus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei. În același timp, conform datelor oferite de Chainanalysis. De fapt, volumul a scăzut de la 70,7 milioane de dolari săptămâna trecută la 34,1 milioane de dolari, arată datele.

Și Armstrong a minimizat ideea că rușii bogați folosesc crypto pentru a evita sancțiunile – o preocupare ridicată de parlamentarii americani într-o scrisoare adresată Departamentului de Trezorerie săptămâna aceasta.

„Aceasta fiind spuse, nu credem că există un risc mare ca oligarhii ruși să folosească crypto pentru a evita sancțiunile”, a spus el. „Deoarece este un registru deschis, încercarea de a strecura o mulțime de bani prin crypto ar fi mai ușor de urmărit decât folosirea de numerar în dolari americani, artă, aur sau alte active”.

Blockchain-urile vizibile public permit oricui să urmărească mișcarea criptomonedelor, cum ar fi bitcoin și ethereum. Orice tranzacție semnificativă ar fi prinsă, făcând-o mai urmăribilă decât active precum numerarul sau aurul.

Armstrong a spus că Coinbase va continua să lucreze cu autoritățile și va lua orice măsuri suplimentare necesare în legătură cu sancțiunile.

Amintim că, Binance blochează accesul deținătorilor de conturi ruși vizați de sancțiuni internaționale, dar nici nu îi va împiedica pe toți rușii să acceseze platforma sa, a declarat miercuri CEO-ul Changpeng Zhao.

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 12:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Feb. 2023, 12:05 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că din data de 27 ianuarie a început plata ajutorului financiar de urgență, acordat în baza Memorandumului dintre Ministerul Muncii și Protecției Sociale și agențiile ONU, pe cardurile beneficiarilor.

Este vorba de 4 900 de lei, ajutor pentru aproape 56 de mii de familii vulnerabile din Moldova, scrie Realitatea.md.

Potrivit MMPS, partenerii europeni au decis extinderea programului de la 6 la 7 luni, precum și a numărului de beneficiari.

„Pe lângă cei 39.926 de beneficiari inițiali, vor fi incluse în program încă 16 mii de persoane vulnerabile, numărul total al acestora ajungând la aproape 56 mii. Beneficiarii din lista adițională vor fi evaluați de comisiile locale, conform criteriilor stabilite și își vor primi banii odată cu încheierea procesului de verificare și aprobare. Suportul financiar va fi acordat sub formă de plată unică, în valoare de 4 900 de lei, prin intermediul Poștei Moldovei și a altor prestatori de servicii de plată, care operează cu Western Union”, se arată în comunicatul ministerului.

Despre posibilitatea ridicării suportului financiar, oamenii sunt anunțați prin intermediul mesajelor telefonice scurte (SMS), în termen de 15 zile de la data primirii notificării, se mai specifică în comunicat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Beneficiarii sunt rugați să apeleze pentru mai multe detalii asistenții sociali din localități sau la linia telefonică fierbinte gratuită a Programului Alimentar Mondial – 0 8001 08 90.

Realitatea.md a apelat de mai multe ori la acest număr de telefon pentru a afla despre Comisia care a selectat listele beneficiarilor, dar și alte detalii, însă de fiecare dată am primit același răspuns.

„Toți operatorii, la moment, sunt ocupați. Reveniți mai târziu!”

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău