Crypto este un colac de salvarea pentru ruși. Ce spune Brian Armstrong, CEO Coinbase

04 Mart. 2022, 18:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
04 Mart. 2022, 18:13 // Au Bani //  MD Bani

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, este de părere că unii ruși folosesc criptomonedele ca o modalitate de a continua după ce rubla s-a prăbușit.

În același timp, șeful Coinbase a declarat că nu vede un risc pentru oligarhii ruși care folosesc active digitale pentru a ocoli sancțiunile occidentale.

„Unii ruși obișnuiți folosesc cripty drept colac de salvare acum, când moneda lor s-a prăbușit. Mulți dintre ei probabil se opun la ceea ce face țara lor, iar o interdicție i-ar răni și pe ei”, a spus el într-o serie de tweet-uri.

Armstrong a spus că Coinbase nu va bloca în mod preventiv pe ruși să acceseze platforma sa. Dar dacă autoritățile americane decid să impună o interdicție, aceasta se va conforma, deoarece este o afacere reglementată de servicii financiare și trebuie să facă acest lucru, a adăugat el.

„Credem că toată lumea merită acces la serviciile financiare de bază”, a spus el.

Rubla a scăzut cu 30%, după ce SUA și aliații săi au introdus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei. În același timp, conform datelor oferite de Chainanalysis. De fapt, volumul a scăzut de la 70,7 milioane de dolari săptămâna trecută la 34,1 milioane de dolari, arată datele.

Și Armstrong a minimizat ideea că rușii bogați folosesc crypto pentru a evita sancțiunile – o preocupare ridicată de parlamentarii americani într-o scrisoare adresată Departamentului de Trezorerie săptămâna aceasta.

„Aceasta fiind spuse, nu credem că există un risc mare ca oligarhii ruși să folosească crypto pentru a evita sancțiunile”, a spus el. „Deoarece este un registru deschis, încercarea de a strecura o mulțime de bani prin crypto ar fi mai ușor de urmărit decât folosirea de numerar în dolari americani, artă, aur sau alte active”.

Blockchain-urile vizibile public permit oricui să urmărească mișcarea criptomonedelor, cum ar fi bitcoin și ethereum. Orice tranzacție semnificativă ar fi prinsă, făcând-o mai urmăribilă decât active precum numerarul sau aurul.

Armstrong a spus că Coinbase va continua să lucreze cu autoritățile și va lua orice măsuri suplimentare necesare în legătură cu sancțiunile.

Amintim că, Binance blochează accesul deținătorilor de conturi ruși vizați de sancțiuni internaționale, dar nici nu îi va împiedica pe toți rușii să acceseze platforma sa, a declarat miercuri CEO-ul Changpeng Zhao.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău