Cum încearcă Putin să le ia din mână ucrainenilor cea mai puternică armă

08 Iun. 2022, 23:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2022, 23:38 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai recente știri de pe frontul de est duc la pesimism atât în Ucraina, cât și în străinătate. Totuși, demonstrația de forță a Rusiei la Severodonețk este orientativă, nimic mai mult decât o altă „operațiune specială” a lui Putin, doar că de data aceasta este îndreptată împotriva a ceea ce racheta rusă nu poate distruge – voința. Frederick Kagan de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) consideră că Ucraina are toate șansele de a câștiga dacă supraviețuiește psihologic, scrie The Time.

Putin pariază acum că armata rusă va putea rupe voința colectivă nu numai a Ucrainei, ci și a partenerilor occidentali deja obosiți de război. Acea „vinaigretă” militară, care a reușit să se concentreze în estul Ucrainei, încet, cu pierderi uriașe, înaintează prin ruinele orașelor ucrainene distruse până la pământ de artilerie. Forțele ucrainene se retrag cu înțelepciune pentru a salva viețile soldaților, dar cu prețul propriului spirit de luptă și al dorinței de a continua lupta.
Prin urmare, atât în rândurile armatei, cât și în societate, există îndoieli cu privire la posibilul succes al Ucrainei. Acest lucru se întâmplă și pe fundalul unei întârzieri în furnizarea ajutorului occidental și al refuzului Statelor Unite și al altor țări de a furniza tipurile de arme necesare. În plus, în Occident se aud propuneri ca Ucraina să facă concesii.

„Toate acestea sunt exact de ce are nevoie Putin. El nu poate învinge Ucraina militar atâta timp cât ucrainenii păstrează voința de luptă și Occidentul îi sprijină. Prin urmare, el atacă voința ambilor, forțându-și trupele să lanseze cea mai brutală ofensivă în acest sens. Putin deține, de asemenea, ostatice principalele exporturi ale Ucrainei de alimente și combustibili, sperând să impună Occidentului costuri suficient de mari pentru a-l convinge să abandoneze Kievul”, a spus Frederick Kagan.

Prin urmare, nu trebuie să fii orbit de mirajul succesului armatei ruse în regiunea Lugansk. Un specialist ISW scrie că această ofensivă este „un pariu disperat al unui dictator care pariază pe ultima forță de luptă ofensivă pe care o poate reuni, sperând să înfrângă voința inamicilor săi de a continua să lupte ”.
După „bătălia pentru Donbass” Rusia nu va mai putea organiza aceeași ofensivă puternică în altă direcție, din mai multe motive obiective. Și anume, lipsa rezervelor de forțe instruite, resursele tehnice au fost epuizate semnificativ, iar restaurarea necesită timp și starea morală și psihologică scăzută a propriilor trupe.

Prin urmare, după ce au rezistat acestei lovituri, ucrainenii vor putea lansa o contraofensivă și vor recuceri teritoriile ocupate de Rusia.

Dar pentru aceasta este necesar ca ucrainenii să păstreze trează voința de a lupta a partenerilor internaționali.

Realitatea Live

19 Iun. 2024, 17:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Iun. 2024, 17:19 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia Europeană va introduce tarife vamale pentru ouăle importate din Ucraina în următoarele două săptămâni, după ce pragul anual convenit anterior pentru aceste importuri a fost atins, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters.

Comisia Europeană a luat marţi aceeaşi decizie în privinţa importurilor de ovăz din Ucraina.

După invazia rusească din 2022, Ucraina a beneficiat de un mecanism special pentru sporirea comerţului cu UE, cea mai importantă piaţă a sa de export. UE a stabilit volume maxime de import, după ce fermierii din blocul comunitar au protestat, numind importurile ieftine ucrainene ca reprezentând concurenţă neloială.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău