Cum ne îmbrăcăm la birou? cinci piese de sezon indispensabile pentru orice femeie

23 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Apr. 2021, 07:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Persoanele care merg la birou au nevoie și de ținute potrivite. Este foarte greu să găsești cu ce să te îmbraci 5 zile pe săptămână și nu ai vrea să irosești prea mult timp pentru această activitate. Noi îți recomandăm să îți formezi o garderobă capsulă, cu piese simple și de bază care te vor ajuta să-ți alegi ținuta mai ușor. Iată care sunt cele cinci piese care nu ar trebui să lipsească din garderoba celor ce sunt adepți ai stilului business.

  1. Trench/Palton

Trenciul este o piesă versatilă, o poți folosi atât în ținute business cât și casual. Alege o culoare neutră, cum ar fi bej, negru sau gri astfel încât să-l poţi asorta uşor cu restul pieselor din garderobă. Trench-ul poate fi purtat pimăvara cât și toamna. Același lucru se poate spune și despre un palton în culori de bază și de o calitate înaltă. Poate fi asortat ușor și arată foarte bine pe orice femeie. La moment sunt actuale trench-urile și paltoanele cu o lungime mai jos de genunchi.

2. Cămașă/bluză/pulover/top

În această categorie se include și o cămaşă albă clasică și foarte simplă care poate fi purtată cu fustă, pantaloni și chiar e potrivită pentru ținutele în straturi.  În afară de camașă vei mai avea nevoie și de o bluză, un pulover şi un top subțire din in sau din bumbac, potrivite pentru sezonul cald. Aici, la fel ca și în celelalte cazuri ai nevoie de piese simple și cu un design minimalist. Accentele le poți adauga în accesorii.

3. Fustă

Dintr-o garderobă pentru stilul office nu ar trebui să lipsească fustele, optează pentru fustele midi sau creion și pentru cele de calitate înaltă. Alege fuste în culori de bază. Ele vor putea fi asortate perfect cu o cămașă, o bluză și chiar cu un pulover.

4. O rochie

Rochia este o piesă indispensabilă din garderoba oricărei femei, chiar și în cazul stilului office. Rochia, dacă este aleasă corect poate fi purtată atât la întâlnire de afaceri cât și în zilele obișnuite.

5. Pantaloni

Poți opta pentru două perechi de pantaloni de înaltă calitate: o culoare mai deschisă și una mai închisă. Va fi foarte ușor să îi asortezi cu celelate piese vestimentare și sunt potriviți atât pentru sezonul cald cât și pentru cel rece.

 

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 16:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 16:04 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Există o mulțime de superiahturi extrem de luxoase acolo și nu este de mirare că așteptările continuă să crească, cu caracteristici și mai ciudate care ne fac să ne minunăm de posibilitățile de astăzi. Una dintre cele mai interesante idei vine de la o companie de producție vizuală olandeză și un antreprenor german, care doresc să transforme un vechi portavion într-un mega-iaht super-premium.

Suntem obișnuiți să vedem portavioane în modul lor gata de luptă, cu avioane de luptă acerbe care așteaptă pe punte. Dacă, în loc de asta, am vedea o imagine complet diferită? Nu doar unul cu aspect liniștit, care invită pasagerii pentru relaxare totală și indulgență pură, ci și mai îndrăzneț de atât.

Olandezul Mitsi Studio a creat un concept extrem de mare – Noah Twins Carrier nu ar fi doar primul portavion din lume transformat într-un iaht, ci ar fi construit cu punți interschimbabile, chiar dintr-o fantezie asemănătoare unui film. După cum spune Studio, designul ar fi ca un cuțit elvețian, cu posibilitatea de a schimba între o pistă de aterizare și un teren de golf. Da, o bandă de aterizare ar mai fi acolo, dar pentru un elicopter și aerotaxi în loc de avioane de luptă. Și terenul de golf cu nouă găuri s-ar putea transforma și într-o pârtie de ski cu zăpadă artificială, pentru că de ce nu?

Proiectul ambițios nu este nou, dar recent s-a apropiat de a deveni realitate. Zenger relatează că Udo Stern, un antreprenor german care face parte, de asemenea, dintr-un proiect numit Inițiativa Düsseldorf, lucrează la obținerea investitorilor în proiect să își unească forțele și să cumpere un fost portavion care ar putea aduce la viață conceptul Noah Twins.

Numit Foch, acest venerabil portavion a servit în Marina franceză, din 1963 până în 2000. Al doilea din clasa Clemenceau, această navă de război are o lungime impresionantă de 165,5 metri și o lățime de 29,5 metri, ceea ce ar face este ideal pentru acest imens proiect inovator. După 2000, a fost achiziționat de Brazilia și redenumit Sao Paolo, înainte de a fi dezafectat aproape 10 ani mai târziu. Se pare că a fost achiziționat recent de o companie turcă și riscă să fie demontat.

Va reuși Foch să fie salvat și să înceapă o a doua viață, ca un iaht ultra-luxos? Este incert încă. Dar ideea de a reface navele de război și de a le oferi o nouă întrebuințare este cu siguranță una care ar trebui să decoleze.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală