Serviciul de Informații și Securitate este în căutarea celor mai buni specialiști din diferite domenii, de la juriști, până la fizicieni, chimiști sau medici. ”Cu cât mai vastă și mai variată este lista persoanelor și domeniile în care ei sunt specializați, cu atât este un adaos mai important pentru Serviciu”, a declarat directorul SIS, Alexandru Musteață, în cadrul podcastului ”Decodificat”, citat de realitatea.md.
”Un alt element este inteligența emoțională, o etapă de verificare a ofițerilor este psihologul, care va spune cât de pregătită este această persoană să desfășoare activități informative sau contrainformative. Trebuie să ai tărie de caracter, să fii gata să faci activități care nu sunt pentru fiecare”, spune Alexandru Musteață.
”Dacă se acceptă și persoana a trecut toate etapele, merge la Institutul Național de Informați și Securitate, în care se pregătesc viitorii ofițeri SIS. Cursurile durează 9 luni și sunt bazate pe teorie și practică și în cadrul acestor 9 luni, ofițerii sunt pregătiți și aleși în funcție de profilul pentru care au fost selectați: profil operativ sau analitic”, a mai precizat șeful SIS.