(FOTO) O tânără din Chișinău creează buchete gustoase. Transformă alimentele în cadouri pentru cei dragi

12 Ian. 2023, 16:28
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Ian. 2023, 16:28 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În 2015 Crina Mitcov a descoperit o modalitate prin care să-și manifeste creativitatea și să-i bucure pe cei dragi. Aflându-se în Ucraina a frecventat un mini-curs de creare a buchetelor, nu de flori, dar din produse alimentare.

La început practica acest hobby pentru relaxare, dezvoltându-și astfel imaginația și îi bucura pe cei dragi cu buchete gustoase. Apoi, a transformat acest hobby într-o sursă de venit îmbinându-l cu un job de inginer proiectant.

În concediul de maternitate, tânăra antreprenoarea a început să dedice mai mult timp acestei activități și tot mai multe persoane au început să procure aceste buchete drept cadou pentru cei dragi.

Astfel, deja de 7 ani, transformă cele mai obișnuite alimente în buchete comestibile.

„M-am regăsit emoțional și creativ în acest domeniu. La început nu mereu aveam succes, au existat și momente de dezamăgire, dar acele momente de „wow” mă motivau să devin și mai bună în acest domeniu”, recunoaște Crina Mitcov Nicolae.

Datorită ambiției și muncii asidue pe care a depus-o a reușit să devină un adevărat profesionist și a început să creeze ceea ce ea numește acum „buchetele ideale pe care să le oferim în dar celor dragi”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Ca în orice alt domeniu, mereu apar în cale și dificultăți. În cazul Crinei, una dintre cele mai mari probleme este plagierea.

„Sunt persoane care preiau fotografiile mele pe paginile lor. În astfel de cazuri, persoanele care comandă se dezamăgesc pentru că rezultatul nu arată așa cum era pe rețelele de socializare. Cu părere de rău, din cauza lipsei de profesionalism a unora, care induc în eroare clienții cu fotografii care nu le aparțin, noi pierdem potențiali clienți care într-adevăr au nevoie de un buchet care să arate estetic, exact ca în fotografii”, a adăugat Crina.

Pe viitor, Crina planifică să lanseze un curs prin care va oferi posibilitatea altor persoane să descopere metoda de creare a buchetelor comestibile.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 14:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mart. 2023, 14:31 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Cu o experiență de peste trei decenii în domeniul consultanță în afaceri, Lucia Ușurelu este acum manager de proiect, consultant, trainer și coacher în cadrul Agenției de consultanță Proentranse.

Odată cu lansarea programului Organizației Internaționale a Muncii „SIYB” (Inițiază și Lansează Afacerea /Start and Improve Your Business), și-a dat seama că acest curs de instruire îi va oferi oportunitatea de a-și perfecționa abilitățile de formare și totodată de a-și împărtăși experiența cu alți colegi de breaslă, care își doresc să contribuie la dezvoltarea afacerilor și sectorului de antreprenoriat.

Experiența adunată ani în șir a făcut-o să dezvolte și să implementeze programe de instruire pentru angajați, dar și pentru antreprenori.

„În urma acestei experiențe, am dezvoltat o abordare practică și personalizată în predare, care se adaptează nevoilor și obiectivelor specifice ale fiecărui cursant”, spune Lucia.

„Sunt mândră să mă alătur unei comunități de traineri cu experiență”

Datorită acestui program a reușit să învețe noi metode și tehnici care o vor ajuta în susținerea antreprenorilor, iar ulterior aceștia din urmă își vor putea dezvolta afacerile cu succes.  Oportunitatea de a fi trainer în cadrul programului „SIYB” a contribuit enorm în dezvoltarea sa profesională, acum fiind pregătită pentru a contribui la creșterea antreprenorialului în comunitate.

Workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori, la Soroca

„În urma programului „SIYB”, împreună cu doi colegi, am planificat să organizam la Soroca o serie de workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori si potențiali antreprenori”, spune Lucia Ușurelu.

Astfel, până în luna aprilie, de două ori pe săptămână, antreprenorii își dau întâlnire la Incubatorul de Afaceri din Soroca. De la inițierea ideii, până la lansarea și gestiunea afacerii, aici viitorii antreprenori învață cum să-și crească afacerea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Fiind în prezent cel mai mare program global de formare în managementul afacerilor, în baza metodologiei dezvoltate de către Organizația Internațională a Muncii, programul cuprinde module dedicate atât pentru cei ce doresc să se lanseze în domeniul antreprenorial, dar și pentru cei care vor să-și crească afacerea.

„Am observat o nevoie crescută pentru dezvoltarea abilităților de marketing digital în rândul antreprenorilor din comunitatea noastră. Deși mulți antreprenori au început să utilizeze canalele de marketing digital, există încă multe oportunități pentru a crește și a îmbunătăți rezultatele lor prin dezvoltarea și implementarea unei strategii de marketing digital eficiente”, spune experta.

Aceste instruiri vor ajuta antreprenorii să înțeleagă și să utilizeze eficient informația, oportunitățile și experiențele în domeniul afacerilor.

„Aceste workshop-uri vor ajuta antreprenorii să își dezvolte abilitățile antreprenoriale, ceea ce va contribui ulterior la creșterea afacerilor, dar și la consolidarea comunității noastre antreprenoriale”, adaugă Lucia.

Pentru mai multe informații și oportunități despre afaceri verzi, accesați grupul Facebook: Economie Verde în Moldova

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău