Cum să identifici o mașină care a fost taxi în trecut. Cele mai populare mărci întâlnite pe piața second-hand

02 Aug. 2023, 07:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Aug. 2023, 07:40 // Actual //  Lupu Eduard

Site-urile de anunțuri sunt pline de mașini care au servit cândva drept taxiuri. Cumpărătorii le evită de obicei, temându-se de uzura suplimentară cauzată de conducerea frecventă și de șirul interminabil de opriri și porniri zilnice.

Taxiurile pot avea sute de mii de kilometri înregistrați pe odometru, ceea ce înseamnă că multe părți esențiale pot fi deja degradate. Chiar dacă o mașină a fost bine întreținută, un kilometraj excesiv de mare ar trebui să fie un semnal major de alarmă atunci când vă căutați un vehicul la mâna a doua.

„Ar trebui cumpărătorii să evite să cumpere mașinile care-au fost în trecut taxiuri? Deși este la latitudinea fiecăruia să decidă, prețul oricărei mașini ar trebui să reflecte starea sa reală, stare care în mod evident depinde de modul în care a fost utilizată. Mașinile de taxi pot fi saci fără fund de îngropat bani deoarece sunt adesea extraordinar de uzate”, spune Matas Buzelis, expert auto și șeful departamentului de comunicații al carVertical.

Taxiurile fac majoritatea călătoriilor în oraș, punând presiune excesivă asupra componentelor mașinii, în special asupra motorului, frânelor și transmisiei. Un vehicul cu kilometraj similar condus în principal pe autostradă va fi într-o stare mult mai bună.
Interiorul mașinilor care au fost în trecut taxiuri poate fi și el peste măsură de uzat, în special când vine vorba despre bancheta din spate. În timp ce majoritatea oamenilor încearcă să-și protejeze vehiculele, pasagerii de taxi se urcă adesea cu cizme pline de zăpadă sau noroi sau cu jachete umede, ceea ce va afecta interiorul oricărei mașini pe termen lung.

Flotele de taxiuri constau de obicei din vehicule de încredere, cu o bună reputație, care pot parcurge mulți kilometri. Totuși, luând în considerare toate formele de uzură excesivă la care sunt expuse taxiurile de-a lungul vieții, este o idee bună să evitați acest tip de mașini pe piața second-hand.

Cum să identifici o mașină care a fost taxi în trecut

Verificarea istoricului unei mașini este o modalitate simplă de a afla dacă un vehicul a fost folosit ca taxi. Poate fi foarte greu să descoperiți astfel de informații în alt mod, pentru că vânzătorii necinstiți ascund de obicei lucrurile care sunt nefavorabile vânzării unei mașini. Mașinile care-au fost taxiuri pot avea kilometraje foarte mari – ceea ce le transformă în candidați perfecți pentru fraudarea kilometrajului prin derulare – se uzează mai puternic și prin urmare vor valora mai puțini bani.
Mercedes-Benz (29% din toate mașinile folosite în trecut drept taxi), Volkswagen (14,4%), Skoda (12,3%), Volvo (10,9%) și BMW (5,8%) sunt cele mai populare mărci de mașini de taxi întâlnite pe piața vehiculelor la mâna a doua din România. Deoarece cumpărătorii apreciază foarte mult acești producători, escrocii se folosesc de această priză la public pentru a obține un profit nejustificat.

Mașinile germane sunt cele mai folosite ca taxiuri. Mercedes-Benz E-Class se află în fruntea listei (17,9%), urmată de Skoda Superb (7,7%), Volkswagen Passat (6,1%), BMW Seria 5 (5%) și Volvo V70 (4,7%).

Și culoarea unei mașini îi poate dezvălui trecutul – multe orașe folosesc aceeași culoare pentru toate taxiurile lor, astfel încât acestea să poată fi distinse cu ușurință pe stradă. Unele modele, cum ar fi Clasa E, au fost fabricate în scopuri de taxi și chiar au primit o culoare specială a caroseriei.

Atunci când cumpărați o mașină uzată, merită să-i inspectați cu atenție caroseria, deoarece colantările din trecut pot lăsa urme vizibile cu ochiul liber. Deoarece autocolantele acoperă suprafețe mari ale mașinii și prin urmare feresc aceste porțiuni de soare, acele zone pot fi mai luminoase și mai clar vizibile, lucru ce poate sugera că mașina a fost folosită în trecut ca taxi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău