Cum să-ți creezi surse de venit pasiv? 5 idei care te vor ajuta

12 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
12 Mart. 2021, 06:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Atunci când te gândești la bani, te gândești la multe ore de muncă, dar poți câștiga bani făcând aproape nimic. Iată câteva idei care necesită investiții mari.

1. Oferiți spre închiriere apartamentul

În cazul în care dispuneți de un apartament liber îl puteți oferi spre închiriere. Există mai multe opțiuni pentru cum se poate face acest lucru.

– Oferiți apartamentul în chirie pe termen lung. Aceasta este o sursă de venituri stabile și destul de mari. Riscul care poate apărea este că puteți găsi apartamentul într-o stare nu prea bună după plecarea chiriașilor.

– Oferiți spre închiriere apartamentul pe zi. Mod instabil, dar mai profitabil decât chiria pe termen lung. Este mai bine să alegeți opțiunea în care oferiți un apartament călătorilor. Pentru a face acest lucru, va trebui să mențineți constant prezentarea apartamentelor, dar riscurile sunt puțin mai mici. Dacă vă oferiți apartamentul cu chirie concetățenilor, aceștia pot organiza petreceri zgomotoase, iar vecinii nu vor fi fericiți.

– Oferiți cu chirie un apartament ca proprietate comercială. Locuința de la parter poate fi transformată într-un spațiu potrivit pentru un magazin sau birou. Dacă o faci singur, verifică reglementările. De asemenea, chiriașul poate prelua costul renovării spațiilor, dar acest lucru vă va afecta venitul.

2. Depozite la bancă 

În primul rând, ar trebui să decideți dacă doriți să primiți profit din depozit în fiecare lună, ceea ce înseamnă o sumă mai mică, sau vă doriți o sumă mai mare la sfârșit de trimestru sau an. În primul caz, este adecvat un cont de economii cu posibilitatea de a retrage dobânzi în fiecare lună. În al doilea caz, alegeți un depozit cu capitalizare, când dobânda este însumată lunar cu depozitul principal. Deci, în final veți primi o sumă mare.

Trebuie să luați în considerare și faptul că dobânzile din depozite, în Republica Moldova nu sunt atât de mari.

3. Investiți în acțiuni de dividende

Puteți primi dividende anual de la valori mobiliare, dar pentru aceasta trebuie să le alegeți corect. În primul rând, merită să ne concentrăm pe acțiunile preferențiale și nu pe cele obișnuite: dividendele sunt întotdeauna plătite pe prima și pe a doua – prin decizia consiliului de administrație. În al doilea rând, trebuie să alegeți companii promițătoare ale căror profituri (și, prin urmare, mărimea dividendelor) sunt în continuă creștere.

4. Deveniți investitor

Investiția într-un startup sau o companie în creștere este extrem de riscantă: de fapt, dai bani și nimic altceva nu depinde de tine. În același timp, organizația poate „trage” și deveni al doilea Apple sau se poate închide în șase luni. Cu toate acestea, cu unele abilități analitice, intuiție și noroc, puteți găsi un startup talentat și puteți obține profituri decente, urmărind succesul companiei.

5. Cumpărați un apartament în construcție și vindeți-l după finalizarea obiectului

Diferența de preț a unui apartament în etapa de construcție și la punerea în funcțiune este de 15-30%. Dar este important să alegeți un dezvoltator de încredere pentru a nu rămâne fără bani și fără apartament.

Realitatea Live

19 Mai 2025, 16:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
19 Mai 2025, 16:24 // Actual //  Ursu Victor

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a participat la o întrevedere la nivel înalt cu Marta Kos, Comisara Europeană pentru Extindere, alături de conducerea Eurochambres și reprezentanți ai camerelor de comerț din țările candidate și potențial candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Întâlnirea s-a desfășurat în contextul intensificării dialogului privind extinderea UE și a vizat rolul strategic al camerelor de comerț în procesul de integrare europeană, cu accent pe sprijinirea mediului de afaceri, a întreprinderilor mici și mijlocii, și pe consolidarea cooperării economice între state.

În intervenția sa, Sergiu Harea a subliniat angajamentul activ al CCI a RM în susținerea IMM-urilor din Republica Moldova, promovarea reformelor economice și armonizarea cu standardele europene. Acesta a menționat implicarea în inițiative precum rețeaua Enterprise Europe Network și programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori, care facilitează integrarea antreprenorilor moldoveni în piața unică europeană.

Totodată, Harea a propus lansarea unui program dedicat schimbului de bune practici între camerele de comerț din țările candidate și cele din statele membre ale UE, în vederea accelerării procesului de convergență economică și instituțională.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO