Cum să-ți creezi surse de venit pasiv? 5 idei care te vor ajuta

12 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
12 Mart. 2021, 06:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Atunci când te gândești la bani, te gândești la multe ore de muncă, dar poți câștiga bani făcând aproape nimic. Iată câteva idei care necesită investiții mari.

1. Oferiți spre închiriere apartamentul

În cazul în care dispuneți de un apartament liber îl puteți oferi spre închiriere. Există mai multe opțiuni pentru cum se poate face acest lucru.

– Oferiți apartamentul în chirie pe termen lung. Aceasta este o sursă de venituri stabile și destul de mari. Riscul care poate apărea este că puteți găsi apartamentul într-o stare nu prea bună după plecarea chiriașilor.

– Oferiți spre închiriere apartamentul pe zi. Mod instabil, dar mai profitabil decât chiria pe termen lung. Este mai bine să alegeți opțiunea în care oferiți un apartament călătorilor. Pentru a face acest lucru, va trebui să mențineți constant prezentarea apartamentelor, dar riscurile sunt puțin mai mici. Dacă vă oferiți apartamentul cu chirie concetățenilor, aceștia pot organiza petreceri zgomotoase, iar vecinii nu vor fi fericiți.

– Oferiți cu chirie un apartament ca proprietate comercială. Locuința de la parter poate fi transformată într-un spațiu potrivit pentru un magazin sau birou. Dacă o faci singur, verifică reglementările. De asemenea, chiriașul poate prelua costul renovării spațiilor, dar acest lucru vă va afecta venitul.

2. Depozite la bancă 

În primul rând, ar trebui să decideți dacă doriți să primiți profit din depozit în fiecare lună, ceea ce înseamnă o sumă mai mică, sau vă doriți o sumă mai mare la sfârșit de trimestru sau an. În primul caz, este adecvat un cont de economii cu posibilitatea de a retrage dobânzi în fiecare lună. În al doilea caz, alegeți un depozit cu capitalizare, când dobânda este însumată lunar cu depozitul principal. Deci, în final veți primi o sumă mare.

Trebuie să luați în considerare și faptul că dobânzile din depozite, în Republica Moldova nu sunt atât de mari.

3. Investiți în acțiuni de dividende

Puteți primi dividende anual de la valori mobiliare, dar pentru aceasta trebuie să le alegeți corect. În primul rând, merită să ne concentrăm pe acțiunile preferențiale și nu pe cele obișnuite: dividendele sunt întotdeauna plătite pe prima și pe a doua – prin decizia consiliului de administrație. În al doilea rând, trebuie să alegeți companii promițătoare ale căror profituri (și, prin urmare, mărimea dividendelor) sunt în continuă creștere.

4. Deveniți investitor

Investiția într-un startup sau o companie în creștere este extrem de riscantă: de fapt, dai bani și nimic altceva nu depinde de tine. În același timp, organizația poate „trage” și deveni al doilea Apple sau se poate închide în șase luni. Cu toate acestea, cu unele abilități analitice, intuiție și noroc, puteți găsi un startup talentat și puteți obține profituri decente, urmărind succesul companiei.

5. Cumpărați un apartament în construcție și vindeți-l după finalizarea obiectului

Diferența de preț a unui apartament în etapa de construcție și la punerea în funcțiune este de 15-30%. Dar este important să alegeți un dezvoltator de încredere pentru a nu rămâne fără bani și fără apartament.

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 11:14 // Actual //  Ursu Victor

Societățile de asigurări din Republica Moldova au înregistrat o creștere de 10,9% a primelor brute subscrise și o majorare de 26% a despăgubirilor plătite în primele nouă luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Automobilele rămân lider în topul preferințelor clienților pentru asigurare, arată datele Biroului Național de Statistică.

În categoria asigurărilor generale, segmentul auto (CASCO și răspundere civilă auto) continuă să domine: primele brute subscrise pentru asigurările de răspundere civilă auto au crescut cu 9,7%, atingând 1,26 miliarde lei, despăgubirile plătite în acest sector au înregistrat o creștere semnificativă de 23,4%, ajungând la 452,8 milioane lei. În cazul asigurărilor CASCO, primele brute au crescut cu 13,1%, iar despăgubirile cu 13,3%. Aceste evoluții confirmă preferința clienților pentru protecția vehiculelor în fața riscurilor, în contextul unei mobilități crescute și al diversificării portofoliilor de produse oferite de companiile de asigurări.

Asigurările de incendiu și calamități naturale au înregistrat cea mai mare creștere procentuală: primele brute au avansat cu 24,7%, iar despăgubirile plătite au fost de 3,5 ori mai mari decât în 2023. Asigurările de sănătate continuă să câștige teren, cu o creștere de 11,9% a primelor și de 17,1% a despăgubirilor. În schimb, asigurările de viață au stagnat, cu o creștere nesemnificativă de 0,3% la primele subscrise și o scădere de 9% a despăgubirilor plătite.

În ianuarie-septembrie 2024 veniturile și cheltuielile asigurătorilor s-au majorat față de perioada respectivă a anului 2023 cu 18,2% și 22,7% respectiv. Profitul până la impozitare s-a diminuat cu 22,6% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent .

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală