Cum să transformi un hobby într-o afacere profitabilă?

24 Sept. 2021, 17:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
24 Sept. 2021, 17:17 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Antreprenoriatul de succes este un amestec dintre implicare, pasiune și participare, fapt pentru care afacerile cu cifre de vânzări mari, de regulă, se nasc din hobby-uri. Dar care sunt metodele prin care poți transforma o plăcere cotidiană într-un adevărat business cu rezultate? Află din acest material, pe care specialiștii Credit Ușor l-au pregătit pentru tine.

1.   Găsește grupul țintă căruia i se potrivește produsul / serviciul tău

Trăim într-o lume a marilor posibilități, dar și a piețelor de desfacere extrem de dure. Respectiv, dacă ești la început de cale, poți observa cât de dur se joacă în sfera antreprenorială. Pentru a deveni de succes trebuie să înțelegi psihologia consumatorului tău, iar pentru acest lucru este nevoie să identifici care sunt categoriile de clienți cărora li se potrivește produsul tău. Deci, în prim plan este să determini:

  • Categoria de vârstă, deci expres cui îi este benefic și potrivit produsul sau serviciul tău;
  • Dimensiunea demografică și apartenența etnică, dacă de exemplu trebuie să prestezi un serviciu într-o anumită locație și folosind una dintre limbile de circulație din țară;
  • Posibilitățile financiare – este important să știi dacă potențialul tău client poate sau nu să achite produsul tău, fie cash, fie prin transfer sau printr-un împrumut rapid de bani. În acest fel vei putea co-opta politica de prețuri cu instrumentele de achitare convenabile.

2.   Nișează-te! Găsește poziționarea convenabilă

De fiecare dată când cineva lansează o afacere, prima greșeală iremediabilă este cea cu privire la poziționarea pe piață, mai ales dacă vorbim despre produse similare și despre servicii care se găsesc din abundență pe piață. Întreabă-te care este valoarea ta ca și antreprenor, ce inovație aduci și care este punctul forte – răspunzând la toate aceste întrebări vei depista care sunt avantajele tale și vei reuși să îi oferi o certitudine clientului tău.

3.   Fă-ți rezerve financiare

Orice afacere vine la pachet cu anumite riscuri, respectiv trebuie să te asiguri. Dacă ai finanțe disponibile – e perfect, dacă nu – atunci nu ezita să accesezi împrumuturi utilizând calculatoarele de credit. Setează intervalul de timp necesar, determină cheltuielile aproximative pentru prima perioadă și concentrează-te pe creșterea eficienței tale. În acest fel, vei reuși să te încadrezi pe piață, să îți faci promovare și să începi vânzările.

4.   Monetizează afacerea

Investește constant în dezvoltarea business-ului tău. Chiar dacă ești as și ți se pare că le știi pe toate, s-ar putea să nu fie așa. De multe ori, este nevoie de constante investiții în auto-educația ta antreprenorială, în skill-urile pe care trebuie să le obții, acest lucru fiind util pentru a obține rezultate pe termen lung.

Dacă ai o idee fiabilă, dar nu ai bani, nu dispera. Apelează la împrumuturile oferite de Credit Ușor și adu-ți afacerea mai aproape de succes!

P. 

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 11:14 // Actual //  Ursu Victor

Societățile de asigurări din Republica Moldova au înregistrat o creștere de 10,9% a primelor brute subscrise și o majorare de 26% a despăgubirilor plătite în primele nouă luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Automobilele rămân lider în topul preferințelor clienților pentru asigurare, arată datele Biroului Național de Statistică.

În categoria asigurărilor generale, segmentul auto (CASCO și răspundere civilă auto) continuă să domine: primele brute subscrise pentru asigurările de răspundere civilă auto au crescut cu 9,7%, atingând 1,26 miliarde lei, despăgubirile plătite în acest sector au înregistrat o creștere semnificativă de 23,4%, ajungând la 452,8 milioane lei. În cazul asigurărilor CASCO, primele brute au crescut cu 13,1%, iar despăgubirile cu 13,3%. Aceste evoluții confirmă preferința clienților pentru protecția vehiculelor în fața riscurilor, în contextul unei mobilități crescute și al diversificării portofoliilor de produse oferite de companiile de asigurări.

Asigurările de incendiu și calamități naturale au înregistrat cea mai mare creștere procentuală: primele brute au avansat cu 24,7%, iar despăgubirile plătite au fost de 3,5 ori mai mari decât în 2023. Asigurările de sănătate continuă să câștige teren, cu o creștere de 11,9% a primelor și de 17,1% a despăgubirilor. În schimb, asigurările de viață au stagnat, cu o creștere nesemnificativă de 0,3% la primele subscrise și o scădere de 9% a despăgubirilor plătite.

În ianuarie-septembrie 2024 veniturile și cheltuielile asigurătorilor s-au majorat față de perioada respectivă a anului 2023 cu 18,2% și 22,7% respectiv. Profitul până la impozitare s-a diminuat cu 22,6% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent .

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală