Cum să utilizezi un împrumut bănesc ca să-ți aducă beneficii?

24 Oct. 2022, 14:17
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Oct. 2022, 14:17 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Trăim în perioada în care investițiile sunt baza oricărui plan din viața noastră, fie că e vorba de deschiderea unei afaceri, cumpărarea unei case sau, eventual, procurarea unei mașini. La drept vorbind, în toate 3 cazurile, niște împrumuturi bănești te pot ajuta să-ți materializezi visul, sau cel puțin să-ți pui în acțiune primele detalii care îți pot aduce succes. Iar succesul, în cazul dat, nu e nimic mai mult decât documentare detaliată a tot ceea ce ține de credite și accesarea acestora.

Nu este recomandat să iei astfel de decizii atunci când ești în panică sau când ești lipsit de surse de informații. Totul trebuie să fie conștient și transparent, așa cum ar trebui să fie și creditele la care eventual ajungem să apelăm.

Succesul constă în documentarea strictă a tuturor condițiilor de creditare, seriozitatea dovezilor și plasarea corectă a fondurilor obținute. Lipsa de informații și lipsa interesului în semnarea acordurilor cu companiile de creditare pot duce la supraîndatorare și experiențe negative.

În plus, regula de aur a unui credit rațional este să respecți toate obligațiile pe care le-ai acceptat la semnarea contractului de credit. Acest lucru înseamnă că trebuie să iei o decizie conștientă cu privire la modul de utilizare a banilor împrumutați, dar și să iei în considerare faptul că aceștia vor fi rambursați în timp.

De asemenea, un detaliu la fel de important este să-ți calculezi capacitatea de plată, să fii cât mai realist având în vedere orice venituri, cheltuieli, economii neprevăzute. Cu toate acestea, indiferent de veniturile tale, trebuie să ai și rezerve, pentru că nu știi ce te așteaptă peste o perioadă de timp, sau eventual cu ce situații mai neplăcute te poți confunda. De exemplu, ai putea să ai anumite cheltuieli neprevăzut și atunci banii preconizați pentru plata unui credit rapid vor fi îndreptați spre rezolvarea problemelor tale, iar întârzierea unui credit nu este recomandată.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Așadar nu uita, împrumuturile sunt și pentru investiții, nu doar pentru ceea ce îți dorești intens. Învață să-ți gestionezi banii corect, pentru ca ulterior să nu ajungi să fii îndatorat și să rămâi fără bani.

De asemenea, ar fi bine să eviți creditele paralele, pentru că acestea doar te încarcă și te consumă emoțional. Și, nu în ultimul rând, nu împrumuta bani pentru persoane străine, chiar dacă ești tare rugat. Riscurile rămân a fi riscuri, chiar și în astfel de situații. Dacă nu ești sigur de capacitatea altcuiva de a plăti, nu te decide la acest pas categoric.

Recapitulând cele spuse mai sus, să împrumuți este simplu, doar dacă acesta rămâne a fi un pas înțelept și bine gândit. Credit Ușor te învață să fii responsabil cu banii tăi! De altfel, dacă ai nevoie de un credit în Chișinău, compania este gata să te ajute și să-ți ofere tot suportul necesar. Un credit online pe card nu mai este o problemă, important e să înțelegi cum, când, unde și de ce ai nevoie de acești bani!

P.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău