Compania lui Donald Trump este anchetată penal. Procurorii din New York și Manhattan lucrează împreună la caz

19 Mai 2021, 14:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2021, 14:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Procurorul general din New York a schimbat încadrarea anchetei companiei lui Donald Trump de la civil la penal. De asemenea, compania lui Trump este acnchetată încă din 2016 Cyrus Vance, procurorul districtului Manhattan.

Letitia James, procurorul general din New York, a investigat dacă Organizația Trump poate fi pusă sub acuzare pentru fals în acte. Compania fostului președinte ar fi „umflat” valorile proprietăților pentru a asigura împrumuturi și a obține beneficii economice și fiscale.

„Am informat Organizația Trump că investigația noastră nu mai este de natură civilă. Acum anchetăm penal Organizația Trump, împreună cu procurorul districtului Manhattan”, a declarat Fabien Levy, purtătorul de cuvânt al biroului procurorului general, într-un comunicat.

Compania fostului președinte nu a comentat încă, dar Trump a spus că această anchetă este una motivată politic, Letitia James având o orientare politică democrată, scrie Aleph News.

Cyrus Vance, procurorul districtului Manhattan, ar fi început ancheta în 2016, la scurt timp înainte de alegeri, atunci când fostul avocat al lui Donald Trump ar fi plătit două femei pentru a nu vorbi despre o posibilă escapadă cu Trump. De atunci, Cyrus Vance investighează compania fostului președinte pentru orice posibilă abatere de la lege.

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum (spre exemplu cum a fost reorganizată strada București), amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje dar și a trecerilor pietonale (în special cele care înregistrează un număr mare de accidente cu implicarea pietonilor), sunt doar câteva din propunerile angajaților INSP către reprezentanții Primăriei și MAI pentru a scăpa de ambuteiajele infernale din Capitală, scrie Realitatea.md.

De asemenea, INSP mai propune Primăriei Chișinău efectuarea calitativă și întreținerea marcajelor rutiere, instalarea în locuri vizibile a indicatoarelor rutiere, dar și amenajarea locurilor de parcare și a stațiilor de oprire pentru transportul public.

Despre aceste propuneri s-a discutat astăzi în cadrul primei ședințe de la MAI a grupului de lucru format din specialiștii în domeniul circulației și siguranței rutiere din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău.

„În cadrul ședinței a fost analizată situația actuală de pe străzile Capitalei, fiind evidențiate principalele cauze care creează impedimente în traficul rutier, în special la sensurile giratorii și la trecerile de pietoni. Reprezentanții INSP au prezentat misiunile de care sunt responsabile echipajele poliției și și-au arătat disponibilitatea de a conlucra cu reprezentanții primăriei pentru soluționarea cât mai urgentă a tuturor problemelor existente”, anunță MAI.

De asemenea conducerea MAI a reiterat inițiativa unui proiect de lege care va permite agenților constatatori din cadrul primăriei să documenteze conducătorii auto pentru parcarea neregulamentară.

„Un alt subiect discutat astăzi se referă la cursele ilegale care au loc la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș, acestea fiind un risc major de accidente în traficul rutier. În context, vor fi realizate operațiuni speciale pentru identificarea acestor curse și documentarea șoferilor implicați. La finalul ședinței a fost întocmit un plan concret de acțiuni, care urmează a fi realizate în următoarea lună precum și monitorizarea implementării acestora prin implicarea directă în teren, la fața locului, a grupului comun de lucru”, mai precizează MAI.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală