Compania lui Donald Trump este anchetată penal. Procurorii din New York și Manhattan lucrează împreună la caz

19 Mai 2021, 14:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2021, 14:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Procurorul general din New York a schimbat încadrarea anchetei companiei lui Donald Trump de la civil la penal. De asemenea, compania lui Trump este acnchetată încă din 2016 Cyrus Vance, procurorul districtului Manhattan.

Letitia James, procurorul general din New York, a investigat dacă Organizația Trump poate fi pusă sub acuzare pentru fals în acte. Compania fostului președinte ar fi „umflat” valorile proprietăților pentru a asigura împrumuturi și a obține beneficii economice și fiscale.

„Am informat Organizația Trump că investigația noastră nu mai este de natură civilă. Acum anchetăm penal Organizația Trump, împreună cu procurorul districtului Manhattan”, a declarat Fabien Levy, purtătorul de cuvânt al biroului procurorului general, într-un comunicat.

Compania fostului președinte nu a comentat încă, dar Trump a spus că această anchetă este una motivată politic, Letitia James având o orientare politică democrată, scrie Aleph News.

Cyrus Vance, procurorul districtului Manhattan, ar fi început ancheta în 2016, la scurt timp înainte de alegeri, atunci când fostul avocat al lui Donald Trump ar fi plătit două femei pentru a nu vorbi despre o posibilă escapadă cu Trump. De atunci, Cyrus Vance investighează compania fostului președinte pentru orice posibilă abatere de la lege.

Realitatea Live

17 Aug. 2022, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Aug. 2022, 15:53 // Actual //  Lupu Eduard

După ce s-a început războiul din Ucraina, prețul petrolului a crescut de la 90 la 120 USD, în câteva zile, și evident s-a răsfrânt asupra prețurilor la pompă. Între timp, armata rusă a început a distruge depozitele petroliere din Ucraina, care a dus la un deficit de benzină și motorină pe piața Republicii Moldova. Ucraineni au fost nevoiți să meargă în România de unde importă carburanți și țara noastră, a explicat expertul în energetică Sergiu Tofilat.

Potrivit lui, porturile din Ucraina sunt închise, respectiv carburanții sunt transportați cu camioanele. Astfel, războiul din Ucraina a creat două probleme.

„Este vorba de un deficit de benzină și motorină în România pentru că rafinăriile de acolo nu pot acoperi cererea pentru Moldova și Ucraina, respectiv prețul la carburanți a început să crească și mai tare decât prețul la petrol. Plus la asta s-au format cozi imense de camioane la vamă. Asta a crescut costurile de transport și durata de livrare care a ajuns la 2-3 săptămâni. Acest lucru a dus la un deficit de carburanți pe piața Republica Moldova”, a punctat Tofilat.

Expertul afirmă din cauza războiului, care a distrus depozitele petroliere din Ucraina și rafinăriile, ucrainenii au fost nevoiți să dea mai mulți bani pentru a aduce carburanți din România.

Referindu-se la costul carburanților de la benzinăriile din Republica Moldova, Tofilat susține că prețul este mai mare cu 6-8 lei. Or, potrivit expertului, o influență o are și deprecierea leului față de dolarul american”.

ANRE a afișat pentru mâine, 18 august, un preț de 25,72 de lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 15 bani mai puțin față de cotația din data de 17 august. Un litru de motorină va costa 25,74 lei cu 5 bani mai mult.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău