Cunoaște 3 dintre mentorii rezidenți ai acceleratorului de tracțiune pentru startup-uri tehnologice UpNext by Dreamups

10 Apr. 2023, 12:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Apr. 2023, 12:51 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Ești fondatorul sau fondatoarea unui start-up tehnologic și planifici să te extinzi în următorul an într-o țară nouă? Înregistrează-te în acceleratorul de tracțiune pentru startup-uri tehnologice – UpNext, și dezvoltă afacerea ta cu o investiție inițială de 25,000 EURO alături de mentori și mentore cu experiență.

Majoritatea experților la care vei avea acces prin UpNext au lucrat în echipe de startup de succes sau au cofondat unul, iar unii din ei sunt chiar investitori. Pe durata programului vei avea acces la 7 mentori rezidenți, lângă care care vei lucra cot la cot timp de 6 luni.

Adițional, vei interacționa cu o comunitate de 35+ investitori și antreprenori ce prin experiența lor îți vor oferi suport pentru a-ți construi procesele de lucru, crea un plan de scalare pe o nouă piață, construi o echipă, crește propriii KPI x10, și te vor pregăti de următoarea rundă de investiții.

Cunoaște câțiva mentori ai programului:

Lisa Gutu, VP of Sales Yapily

Lisa are o experiență de mai mult de 8 ani în domeniul finanțelor, cu accent pe Open Finance, Payments și API-uri. Mai mult, a condus inițiative de Open Banking în Europa cu companii precum Salt Edge și Trovata. În 2021, Lisa a fost recunoscută drept una dintre primele 45 de femei din Power List-ul Fintech.

Nicolae Gudumac, Co-founder&CTO Planable

Nicolae este co-fondator și CTO al startup-ului tehnologic, Planable, o platformă de colaborare pentru proiectele de marketing. Planable este folosit de peste 5000 de mărci din întreaga lume, inclusiv BMW, Volkswagen, și multe altele. Nicolae este, de asemenea, absolvent al unor
programe de accelerare prestigioase precum Techstars și MongoDB și se află în topul Forbes drept 30under30.

Răzvan Crăciunescu, Founder&Innovation Manager

Răzvan Crăciunescu, este în prezent profesor asociat la Universitatea Politehnica din București. În trecut acesta a fondat un startup în domeniul IoT pentru care a strâns peste 200.000 EURO și pe care l-a vândut cu succes la începutul anului 2019. Anterior a lucrat ca Product Specialist la Unicornul românesc UiPath și ca Project Manager pentru diverse proiecte de cercetare și dezvoltare.

Pe lângă experiența vastă a mentorilor la care ai access ca startup dacă participi în UpNext, te califici și pentru o rundă de investiții de 25k Euro + îți oferă șansa de a atrage încă 100k EURO la sfârșit de program de la comunitatea de investitori Mozaic.

Deadline de înregistrare pentru UpNext – 15 aprilie.

Formularul de înscriere este AICI. Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de înregistrare și program, accesează upnext.md sau paginile de Facebook, Linkedin sau Instagram.

UpNext este creat de către Acceleratorul de inovații și antreprenoriat Dreamups, susținut de proiectul Future Technology Activities, finanțat de USAID și Suedia și susținut de Comunitatea
de Business Angels Mozaic

Realitatea Live

14 Iun. 2024, 17:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2024, 17:16 // Actual //  Lupu Eduard

Piața imobiliară din Chișinău a înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor în primul trimestru al anului 2024, marcând cea mai mare majorare din ultimii 16 ani. Conform raportului prezentat de Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, această creștere survine după o perioadă de stagnare în 2023.

În perioada ianuarie-martie 2024, prețurile locuințelor au atins un nivel maxim istoric, cu o creștere estimată de 9,8%. Cu toate acestea, numărul de tranzacții imobiliare a scăzut, indicând o înviorare a pieței prin prețuri mai mari, dar cu activitate redusă. „Ultima dată când prețurile au fost atât de mari a fost în 2008,” a subliniat Ioniță în cadrul emisiunii săptămânale „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.

Statisticile arată că în 80% din cazurile de acordare a asistenței juridice calificate a fost vorba despre cauze penale. De asemenea, 7,337 femei, 2,428 minori, 1,296 persoane cu dizabilități, 1,690 victime ale violenței domestice și 114 victime ale traficului de ființe umane au beneficiat de asistență juridică gratuită garantată de stat. În 3,561 de cazuri, asistența juridică a fost acordată de urgență. În 1,700 de cazuri, solicitările de asistență juridică au fost respinse, datorită verificărilor veniturilor solicitanților.

Evoluția prețurilor a variat de-a lungul anilor. În 2023, prețurile au stagnat, dar în primul trimestru al anului 2024, prețurile au crescut cu 9,8%. Ioniță a remarcat că prețurile apartamentelor în Chișinău au avut o dinamică fluctuantă în ultimele două decenii, cu creșteri semnificative în anii 2000 și scăderi marcante în perioada crizei economice globale.

Economistul a evidențiat că în 2024, prețurile apartamentelor noi au crescut cu 11,9% în valoare anuală, iar piața secundară a înregistrat o creștere anuală de 9,8%. Acest fenomen este rar întâlnit în ultimii zece ani, indicând o preferință crescută pentru apartamentele de pe piața secundară.

Accesibilitatea creditelor ipotecare a fost un alt subiect abordat de Ioniță. El a menționat că rata medie a dobânzii la creditele imobiliare a scăzut la 8% în primul trimestru din 2024, comparativ cu 13% în perioada 2021-2022. Acest fapt, alături de creșterea veniturilor populației, a făcut ca accesul la creditele ipotecare să devină din nou o soluție viabilă pentru achiziționarea de locuințe.

În concluzie, Veaceslav Ioniță a afirmat că piața imobiliară din Chișinău se află într-o fază de reechilibrare după o perioadă de stagnare și incertitudine. Creșterea prețurilor este susținută de cererea pentru locuințe noi și secundare, iar tendința de creștere a veniturilor contribuie la menținerea accesibilității locuințelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău