D. Budianschi: Gestionarea prudentă, transparentă și eficientă a finanțelor publice rămâne o prioritate pentru Guvern

10 Sept. 2021, 09:46
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
10 Sept. 2021, 09:46 // Actual //  MD Bani

În cadrul sesiunii de consultări publice privind proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, pe domeniul managementului finanțelor publice, desfășurat ieri, 9 septembrie la Ministerul Finanțelor, Dumitru Budianschi a declarat că gestionarea prudentă, transparentă și eficientă a finanțelor publice rămâne o prioritate pentru Guvern și implicit pentru Minister.

Astfel, în cadrul ședinței, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a prezentat viziunea strategică, obiectivele de dezvoltare aferente domeniului finanțelor publice și setul de priorități propuse spre realizare în perioada imediat următoare și cele ce urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2022. Potrivit acestuia, unul dintre obiectivele cele mai importante este restabilirea finanțării externe.

În anul 2021 printre principalele obiective este restabilirea finanțării externe, care este crucială în asigurarea stabiltății financiare. Pentru a atinge acest obiectiv am inițiat și vom continua activitățile ce țin de accesarea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene, dar și, reluarea dialogului cu FMI și încheierea Memorandumului de țară până la sfârșitul anului 2021. Obiectivele pe termen scurt acoperă cele mai importante domenii care rezultă din competențele Ministerului Finanțelor: politicile bugetare si procesul bugetar, investițiile publice, achizițiile publice, domeniul fiscal-vamal, managementul datoriei de stat, coordonarea asistenței externe, controlul financiar public intern ș.a. Gestionarea prudentă, transparentă și eficientă a finanțelor publice rămâne o prioritate pentru Guvern și implicit pentru Ministerul Finanțelor. Aceasta va fi linia noastră directorie pentru toate activitățile legate de finanțele publice„, a mentionat Dumitru Budianschi.

La consultările publice a participat conducerea Ministerului Finanțelor și reprezentanți ai sectorului asociativ, comunității de cercetare, comunității de donatori, autorităților și instituțiilor publice, precum și alți subiecți interesați.

Ce prezenți la consultări ți-au exprimat părerile referitor la propuneri și au venit cu sugestii. Propunerile Ministrului Finanțelor la proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, domeniul ,,Finanțe Publice” pot fi accesate aici.

Sesiunea de consultări publice dedicată finanțelor publice face parte din seria de acțiuni organizate în conformitate cu Decizia Prim-ministrului Republicii Moldova nr. 45 din 23 august 2021, care prevede desfășurarea, în perioada 3 – 10 septembrie 2021, consultărilor publice privind proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022.

Propunerile Ministrului Finanțelor la proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, domeniul ,,Finanțe Publice” pot fi accesate aici.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău