(FOTO) Cea mai mare colecție de artă, scoasă la vânzare după un divorț! Se estimează la peste 600 de milioane de dolari

10 Sept. 2021, 11:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 11:23 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Colecția de artă de sute de milioane de dolari a magnatului imobiliar din New York, Harry Macklowe, și a soției sale Linda se află pe piață de aproape trei ani, scrie CNN. Valoarea acesteia se estimează la peste 600 de milioane de dolari și este considerată „cea mai mare valoare estimată vreodată pentru o colecție care va fi scoasă la licitație”.

Potrivit Sotheby’s, colecția cuprinde de 65 de lucrări, printre care opere semnate de Pablo Picasso, Andy Warhol, Alberto Giacometti, Jeff Koons, Mark Rothko și Cy Twombly.

„Este o colecție care nu a fost niciodată mutată (sau) atinsă”, a declarat Grégoire Billault, președintele departamentului de artă contemporană al casei Sotheby’s, în cadrul unui eveniment de presă. „Destul de des, atunci când avem colecții de vânzare, o mare parte din ele au fost deja vândute sau unele (opere) sunt date muzeelor; altele sunt dăruite unor membri ai familiei.”

Cum au ajuns cei doi să colecționeze artă?

Potrivit informațiilor, soții Macklowes s-au căsătorit la 20 de ani, în 1959, și de atunci și-au adunat împreună toate bunurile substanțiale, printre care un apartament de 72 de milioane de dolari, o ambarcațiune și mai multe proprietăți comerciale. Ei au început să colecționeze tablouri imediat după ce s-au căsătorit.

Întrucât nu putea stabili cum exact se pot împărți lucrările, judecătorul a decis ca colecția să fie vândută, iar banii să fie împărțiți între cei doi soți.

Conform Artnet, comerciantul de artă desemnat, Michael Findlay, a amânat decizia anul trecut din cauza epidemiei, care a determinat o luptă între casele de licitații Sotheby’s, Christie’s și Phillips pentru a scoate colecția pe piață.

Ce conține colecția de artă?

Printre alte piese se numără ”Nine Marilyns” a lui Warhol (una dintre renumitele serigrafii în serie ale artistului pop cu Marilyn Monroe), un tablou Rothko definitoriu și o sculptură de Picasso menită să comemoreze poetul francez Apollinaire, pe lângă Giacometti.

Înainte de vânzarea inițială, care va avea loc în noiembrie la New York, unele dintre lucrările din această colecție remarcabilă vor fi expuse la Taipei, Hong Kong, Los Angeles, Londra și Paris. Secțiunea și vânzările finale vor avea loc în luna mai a anului următor.

În cursul unui eveniment de presă virtual care a anunțat joi vânzarea, Charles Stewart, directorul executiv al casei Sotheby’s, a numit-o „una dintre cele mai semnificative și de calitate muzeală colecții de artă modernă și contemporană care au ajuns vreodată pe piață”.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău