Curs valutar
 • EUR
  21.5330
  -0.469%
 • USD
  17.7606
  -0.1672%
 • RUB
  0.2392
  -0.5435%
 • RON
  4.3713
  -0.4507%
 • UAH
  0.6423
  -0.1246%

Dacă dorești să faci cea mai bună primă impresie, nu uita aceste 8 cuvinte

26 Apr. 2021, 11:50
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
26 Apr. 2021, 11:50 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Deși este imposibil să controlăm atât de multe lucruri în viața noastră, prima impresie pe care o facem asupra altor oameni depinde adesea numai de noi înșine.

Când vine vorba de afaceri, discutăm totul până la cel mai mic detaliu, urmăm toate nuanțele și capcanele, pierzând complet din vedere factorul fundamental – care este prima impresie pe care o facem.

Am petrecut mult timp gândindu-mă cum să-mi îmbunătățesc abilitățile de comunicare cu oamenii și am citit mult pe această temă, până când am dat peste o carte scrisă în 1956 de Les Giblin, ” cum să câștigi încredere și putere în comunicarea cu oamenii.”

Contrar așteptărilor, în această lucrare nu s-au scris deloc pe rafturi tactici speciale, constând din numeroase puncte și tehnici. Sfaturile despre cum să ne îmbunătățim și să învățăm cum să facem cea mai bună primă impresie asupra oamenilor s-au rezumat la aceste cuvinte.

„Alți oameni te percep în funcție de stima ta de sine.”

Autorul cărții a explicat în detaliu de ce se întâmplă acest lucru:

„Dacă nu ești perceput așa cum îți dorești și meriți, atunci este posibil ca aceasta să fie doar vina ta.  Comportă-te ca și cum nu ai fi nimeni și nimic, iar lumea va decide că aceasta este caracteristica ta. Și dacă îți schimbi comportamentul și te comporți ca cineva care reprezintă ceva, lumea nu va avea de ales decât să te trateze ca pe cineva important și semnificativ.”

Acest adevăr pare să fie cunoscut fiecăruia dintre noi, dar nu toată lumea reușește să-l aducă la viață. Pentru a implanta această filozofie vitală în ADN, este necesar să nu uităm niciodată de două lucruri.

1. Fii atent atunci când vorbești cu tine însuți.

Modul în care ne adresăm, certăm sau lăudăm, poartă o anumită energie. Amintește-ți de câte ori te-ai certat pe tine însuți pentru ceva și câte ori te-ai învinuit. Te-ai criticat, te-ai umilit în ochii tăi și ți-ai subestimat și mai mult propria stimă de sine.

Cum te-a „ajutat”?

Aceasta te-a motivat să lucrezi la proiectele tale, să-ți îmbunătățești abilitățile profesionale, să mănânci doar alimente sănătoase sau să mergi în mod regulat la sala de sport?

Cel mai probabil, totul s-a întâmplat exact invers – nu voiai deloc nimic și nu credeai în nimic. Când vorbești cu tine însuți în limbajul îndoielii și incertitudinii, îți omori propriul potențial. Și deja despre cunoașterea valorii tale personale nici nu se poate discuta.

Prin urmare, pentru a comunica cu tine însuți, ar trebui să-ți schimbi urgent stilul. Începe prin eliminarea permanentă a cuvintelor toxice din vocabularul tău. Nu mai sunt în dicționarul tău și nu vor mai fi! Chiar dacă unele dintre acestea se mai rostesc, reformulează imediat gândul, astfel încât să obții un sunet complet nou.

Răsfață-te și tratează-te așa cum ai dori ca alții să o facă. La urma urmei, atunci când te tratezi cu o atitudine negativă – se creează imediat în jurul personalității tale exact aceeași atmosferă și energie.

2. Creează o listă de lucruri cu care te poți mândri.

Dacă urmărești doar ceea ce crezi că este succesul remarcabil al altor persoane (și în epoca Internetului, suntem literalmente atacați cu astfel de informații din toate părțile), atunci te vei convinge foarte repede că nu ești remarcabil cu nimic. Prin urmare, este naiv să te aștepți că vei fi observat și apreciat.

Deși probabil știi că marea majoritate a lucrurilor de pe social media sunt o iluzie. Dar dacă tot ce vezi în jur este doar o fotografie a bogăției și succesului altcuiva, este foarte rău. Procedând astfel, pui bazele îndoielii chiar înainte de a încerca să impresionezi pe cineva. Acest lucru este foarte ușor de citit: prin expresia ochilor, intonația, gesturile și comportamentul, energia interioară. Este imposibil să te prefaci că ești încrezător. Poți deveni doar așa.

Eu însumi a trebuit să mă confrunt cu asta. Și pentru a-mi dezvolta încrederea, am creat un dosar al succesului. Acolo păstrez recenzii pozitive despre cartea mea, cuvinte amabile despre articolele mele și scrisori de la clienții mei, care datorită mie și-au schimbat viața.

De fiecare dată când aveam îndoieli și incertitudini, deschideam acest dosar pentru a-mi reaminti că într-adevăr merit ceva. Sfatul meu: dacă te simți la fel înainte de o întâlnire importantă, creează un astfel de dosar. Sau scrie pe o foaie de hârtie, punct cu punct, toate realizările și lucrurile cu care te poți mândri.

Deși oamenii acordă atenție limbajului corpului, cum ar fi strângerea mâinilor, postura în timpul conversației, contactul vizual și chiar culoarea batistei din buzunarul de la piept, dacă te simți nesigur, poți uita de o primă impresie pozitivă. Tacticile despre cum să te comporți la prima întâlnire sunt desigur importante. Dar să te concentrezi exclusiv pe acestea este ca și cum ai construi o casă, uitând complet de fundația solidă al acesteia.

Lumea formează o opinie despre tine pe baza opiniei tale despre tine.

Sursa: Doza de Succes

Realitatea LivePrimul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
12 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Părinții reprezintă primii profesori ai copiilor. Atunci când oferi copiilor sfaturi despre școală, viață și carieră, trebuie să le oferi și reguli financiare. Iată câteva reguli simple despre bani pe care orice mamă trebuie să i le spună fiicei sale.

1. Învaț-o valoarea banilor

Odată ce fetele vor cunoaște valoarea banilor, ele sunt pregătite pentru obiceiuri financiare sănătoase mai târziu în viață. Este bine ca fiica ta să învețe să-ți gestioneze proprii bani și cum să-i obțină. Acum există mai multe aplicații care îi ajută pe copii să învețe despre gestionarea banilor.

2. Învaț-o să fie independentă financiar

Realitatea este că 56% dintre femeile căsătorite se bazează pe soții și partenerii lor pentru a lua decizii financiare majore, ceea ce le poate răni financiar pe termen lung. Independența financiară nu  apare la vârsta adultă, independța financiară este un comportament învățat.

Cum învățăm fetele adolescente și pre-adolescente să-și prețuiască independența financiară?

 • Dacă sunteți o mamă sau o rudă a unei fete tinere, asigurați-vă că ea vă vede să luați un rol activ în finanțele familiei alături de bărbații din gospodăria dvs;
 • Vorbește deschis despre bani, astfel încât ea să facă același lucru cu prietenii și partenerul ei în viitor;
 • Dacă o înveți să înțeleagă finanțele personale și să ia propriile decizii, ea își va păstra independența și încrederea la maturitate.

3. Încurajeaz-o să studieze științele exacte și economia

Fetele depășesc performanța băieților la școală, dar nu au fost încurajate din punct de vedere istoric să urmeze o carieră în matematică și știință ca adulți. Există multe motive pentru acest lucru, inclusiv discriminarea de gen în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), lipsa mentorilor de sex feminin și a modelelor de rol în aceste domenii și o cultură misogină care descrie matematica și știința ca expertize inerent masculine.

Mulți experți în educație consideră că cheia recrutării și reținerii femeilor și a altor grupuri subreprezentate în STEM este de a le oferi aplicații practice, reale, pentru abilități de matematică și știință, în timp ce sunt încă fete. Ce este mai practic decât banii? Știu din experiența mea personală că atragerea de fete adolescente și pre-adolescente cu adevărat entuziasmate de economisire, bugetare și investiții poate crește, de asemenea, implicarea lor în cursurile de matematică și economie.

4. Stârnește-i interesul pentru o carieră în servicii financiare

Serviciile financiare sunt de mult timp un domeniu dominat de bărbați, dar nu trebuie să rămână așa! Fiica ta pre-adolescentă ar putea deveni o persoană de știință de date fintech, un comerciant, un bancher de investiții, un analist financiar, sau un economist. Este esențial să plantați semințele de interes acum, astfel încât ea să ea să aleagă o carieră în economie mai târziu.

O metodă prin care puteți trezi interesul fetelor pentru investiții ar fi să alegeți o companie care îi place fiicei dvs și să-i explicați că ar putea deține acea companie cumpărând o parte din acțiuni. Ea va rămâne fascinată de modul în care prețurile acțiunilor se schimbă constant pe parcursul zilei.

5. Învaț-o să economisească de la o vârstă fragedă

Încă de la o vârstă fragedă fetele trebuie învățate să economisească. Când vor ajunge la vârsta adultă, chiar dacă se vor confrunta cu ideea că bărbații au salarii mai mari decât femeile, ea va ști cum să economisească și nu va intra în datorii.

 


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație