De ce Facebook intenționează să plătească 1 miliard de dolari influencerilor până în 2022

16 Iul. 2021, 10:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
16 Iul. 2021, 10:10 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Facebook va acorda 1 miliard de dolari vedetelor din rețelele de socializare folosind aplicațiile sale. Se va întâmpla în următorul an și jumătate, aceasta fiind cea mai recentă salvare într-un război în creștere între Facebook și rivalii săi pentru a câștiga influencerii.

Compania va distribui fondurile către influenceri prin venituri publicitare partajate și bonusuri pentru timpul petrecut pe Facebook și Instagram și, în unele cazuri, Facebook va oferi finanțare inițială unor creatori care doresc să își stabilească prezența pe aceste site-uri.

„Vrem să construim cele mai bune platforme pentru ca milioane de creatori să-și câștige existența”, a scris CEO-ul Mark Zuckerberg într-o postare pe Facebook. „Investiția în creatori nu este nouă pentru noi, dar sunt încântat să extind această activitate în timp.”

Companiile de social media se concentrează recent asupra influencerilor care ajută la atragerea a milioane de utilizatori zilnici. Facebook a anunțat o serie de inițiative, inclusiv capacitatea de a solicita bani de la fani și instrumente pentru a vinde mărfuri de marcă. Dar Facebook este doar un alergător într-o cursă aglomerată. TikTok, Snap, Twitter și YouTube lucrează la proiecte similare pentru a oferi influencerilor căi mai bune de a face bani.

Multe dintre platforme intenționează să ia o parte din câștigurile generate de influenceri, deși, probabil, nu pentru mulți ani.

În viitorul imediat, acest nou flux de venituri ar fi probabil neimportant pentru giganți precum Facebook, care a adus venituri de 86 de miliarde de dolari anul trecut. Dar este important ca Facebook și ceilalți să mențină acești influenceri pe platformele lor, unde conținutul lor atrage utilizatorii. Și fără ca acei utilizatori să se conecteze, Facebook nu poate vinde reclamele care reprezintă sângele companiei.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală