Țara în care influencerii sunt obligați prin lege să menționeze în social media că fotografiile lor sunt editate

02 Iul. 2021, 14:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iul. 2021, 14:15 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Norvegia a adoptat o lege care vizează editarea fotografiilor, în încercarea de a aborda problemele legate de imaginea corporală în societate.

Noua lege impune ca creatorii de conținut să dezvăluie atunci când au retușat sau au adăugat un filtru la o fotografie.

Orice fotografie în care „forma, dimensiunea sau pielea corpului a fost modificată prin retușare sau altă manipulare” trebuie marcată ca fiind editată, declară legislația, scrie the Hill.

În plus față de agenții de publicitate, legea prevede, de asemenea, că vedetele și influecerii de pe rețelele de socializare trebuie să eticheteze imaginile modificate dacă sunt plătite sau beneficiază într-un fel de postare.

Noile reguli au fost adoptate luna trecută în Parlamentul norvegian, într-un vot 72-15.

Editarea fotografiilor se transformă în „nesiguranță socială, conștiință proastă, stima de sine scăzută” și „contribuie la presiunea corpului”, a spus Ministerul Norvegian al Copiilor și Familiei. Legea își propune să pună un accent deosebit pe modul în care femeile sunt prezentate în societate și modul în care aceasta contribuie la nesiguranțe.

Legea, care este o modificare a Legii privind comercializarea din 2009, trebuie aprobată de regele Norvegiei înainte de a fi adoptată.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală