Destinații de vacanță. Cele mai frumoase locuri de vizitat toamna

27 Aug. 2023, 08:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Aug. 2023, 08:19 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai frumoase destinații de vacanță pentru toamnă. În aceste locuri există o mulțime de atracții turistice. Aici prețurile sunt foarte mici și nu este aglomerat.

Cele mai frumoase destinații de vacanță pentru toamnă. Mulți turiști aleg să meargă în concediu în septembrie pentru a evita aglomerația și prețurile mari.

Toamna nu este considerată plin sezon turistic, iar prețurile la cazare, transport și alte servicii sunt mai mici. Poți să profiți de oferte speciale și de reduceri, care îți vor permite să economisești bani. În septemrbie, și cozile la atracțiile turistice sunt mai mici.

Avignon

Cea mai bună perioadă pentru a vizita sudul Franței este toamna. Piețele pline de culoare în aer liber, străzile pietruite ale satelor de pe deal și podgoriile colorate sunt refăcute după invazia turistică de vară. Prețurile sunt mult mai mici din septembrie.

Vizitați istoricul Palais des Papes (Palatul Papal), unde papii din secolul al XIV-lea au fugit de corupția Romei. Toamna are loc și Festivalul Vinului Côtes du Rhône din Avignon.

Nu doar Avignon este o destinație pe care nu trebuie să o ratezi, ci și întrega Vale a Loarei. Aceasta este cunoscută pentru castelurile splendide, podgoriile pitorești și satele istorice.

Valea Loarei se întinde pe 175 de mile de-a lungul râului Loara. Alte sate istorice din regiune includ Tours, Chinon, Anglers, Saumur și Orleans. Mulți turiști sunt fascinați și de orașul Blois.

Praga

Toamna, Praga nu este aglomerat. Din septembrie, prețurile scad semnificativ, iar magazinele au reduceri și oferte.

Construit între secolele al XI-lea și al XIV-lea, Praga este un oraș plin de arhitectură monumentală care se întinde pe ambele maluri ale râului Vltava. Podul istoric Charles Bridge leagă cele două părți cu Orașul Vechi și Orașul Nou. Este ușor să te deplasezi cu ajutorul sistemului de transport în comun.

Bordeaux este considerată una dintre cele mai mari regiuni producătoare de vin din lume, generând anual peste 800 de milioane de sticle. Acesta este un oraș-port major, plin de arhitectură rafinată și situri istorice. Este bine să mergi în Bordeaux toamna pentru a face cumpărături.

Edinburgh

Și Edinburgh este o destanție ideală toamna. Orașul vechi găzduiește cea mai faimoasă stradă din Edinburgh, Royal Mile, care leagă Castelul Edinburgh de Palatul Holyroodhouse. Plimbarea pe Royal Mile este locul în care mulți oameni își încep vizita la Edinburgh. Mulți turiști merg și în Grassmarket, o piață medievală unde au avut loc cândva execuțiile publice, potrivit Libertatea.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău