Deținătorii de carduri Visa vor putea plăti în criptomonede la peste 70 de milioane de comercianți

09 Iul. 2021, 14:42
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
09 Iul. 2021, 14:42 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Visa.Inc a anunțat că tranzacțiile cu cardurile cripto au depășit un miliard de dolari în primul semestru. Compania a mai transmis că este parteneră cu 50 de platforme majore de schimb de criptomonede în vederea lansării unor programe pentru carduri care va facilita conversiunea și plățile cu monedă digitală pentru 70 de milioane de comercianți din întreaga lume.

CEO-ul Visa, Vasant Prabhu a declarat, pentru CNBC:

„Vedem un volum mare de oameni cumpărând criptomonede de pe rețeaua noastră la diversele valori de schimb regulate, și din câte se poate observa, acest trend continuă”, potrivit Bitcoin.com

Printre platformele cripto la care Visa lucrează în programul său Fintech Fast Track Program se află Coinbase, Blockfi, Circle și FTX. Acest program este focusat, într-o anumită măsură, pe transformarea monedelor cripto în instrumente mai practice pentru consumatori și pentru cheltuielile de afaceri.

„Depunem mari eforturi pentru a crea un ecosistem care să facă criptomonedele mai facil de folosit și mai asemănătoare oricăror alte valute. Oamenii explorează feluri în care pot folosi criptomonedele pentru lucruri către care ar face uz, în mod normal, de valutele obișnuite”, a declarat Vasant Prabhu, CEO Visa. Inc.

Parteneriatul va face mai ușor pentru clienți să schimbe și să cheltuiască criptomonedă în relație cu 70 de milioane de comercianți din întreaga lume, incluzându-i pe cei care nu acceptă valută digitală.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală