Dictatorul de la Kremlin predă Occidentului lecţii din şcoala KGB: Vladimir Putin a început un război tăcut cu NATO

12 Oct. 2022, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Oct. 2022, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin ţine mai mult ca oricând să demonstreze că poate duce războaie peste tot şi vrea ca Occidentul să ştie acest lucru. Dictatorul de la Kremlin continuă se ameninţe Ucraina, UE şi NATO cu opţiunea nucleară, în timp ce-şi intensifică războiul hibrid, pe care l-a studiat decenii la rând pe „băncile” KGB-ului, scrie Bloomberg.

Din punct de vedere tehnic, ţările occidentale pe care le atacă nu pot demonstra rapid că Putin este personal responsabil de un act de agresiune. Aceasta este arta războiului hibrid, capacitatea de a şterge liniile clare dintre tehnicile militare, tehnologice sau psihologice, precum şi a altor tipuri de tehnică de război.

Prima lovitură lansată de Kremlin a fost chiar sabotarea Nord Stream 1, gazoductul care alimenta Germania din Rusia, aceeaşi Rusie care este gata să joace tot pe cartea şantajului energetic cu prima economie europeană. Scurgerile masive de gaz din Marea Baltică au reamintit NATO că sub apă există sute de puncte vulerabile pentru alianţă, care transportă orice, de la gaz, la electricitate şi internet.

Cu fiecare act de sabotaj şi provocare – cum ar fi atacurile cibernetice ce au vizat recent mai multe aeroporturi americane – un fenomen interesant începe să se manifeste în ţările occidentale.

Putin este indicat ca prim vinovat pentru problemă, însă la scurt timp după apar personaje care sunt gata să bage mâna în foc că de fapt autorul nu este dictatorul de la Kremlin, şi că la mijloc sunt mult mai multe variabile existente. În final, adevărul se pierde printre teorii ale conspiraţiei, bănuieli şi dezinformare.

Pentru Putin acesta este scenariul perfect. El are nevoie ca americanii, germanii, italienii, ungurii şi tot ce înseamnă Occident, NATO şi UE să ajungă să se urască recirpoc. Scopul final al jocului este de a îi face pe actorii care joacă împotriva Rusiei să ajungă se pună la îndoială binele şi răul, victima şi agresorul, autoapărarea şi escaldarea. Nimic nu este adevărat şi totul este posibil.

Vladimir Putin operează împotriva lumii civilizate pe două fronturi. Pe de o parte, a lansat şi creat frica şi ameninţarea unei lovituri nucleare, care ar putea veni (sau nu)  într-un viitor nu foarte îndepărtat. Pe de alta, în prezent, el pune presiune asupra Occidentului prin criza energetică declanşată, care ameninţă să lase oraşele fără curent, apă sau energie electrică.

Lumea civilizată trebuie să deschidă ochii şi să se pregătească să vadă mult mai des acte de sabotaj, fabrici care rămân  fără curent, sateliţi care se comportă ciudat sau bacomate care îşi refuză utilizatorii. Totodată, Vestul se va confrunta cu mult mai mulţi „idioţi utili” în slujba lui Putin, personaje din mass-media sau politica occidentală care vor să ne convingă să nu credem tot ce vedem.

În 2016, NATO a declarat că „acţiunile hibride împotriva aliaţilor poate duce la decizia de a activa articolul 5”. Până la acel punct, care s-ar traduce într-un război total, Occidentul ar trebui să se concentreze pe descoperirea şi securizarea propriilor vulnerabilităţi, înainte ca Putin să decidă realizarea unei lovituri de proporţii exploatând acele puncte slabe.

Realitatea Live

28 Mai 2023, 06:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 06:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un sat de pescari a devenit în 50 de ani cel mai bogat oraș din lume. Nu are opulența Dubaiului, pentru că nu etalează atât de mult lux, însă Abu Dhabi vine puternic din urmă nu doar economic, ci și turistic.

În ultimii ani s-a dezvoltat enorm pe acest palier și astăzi tinde să completeze orice experiență în Emiratele Arabe Unite, cel mai vizitat loc din Golf.

Capitala Emiratelor e o metropolă ridicată exclusiv din veniturile generate de zăcămintele de petrol și gaze naturale, cele mai mari din lume. S-a consacrat ca o locație care prezintă un amestec elegant de monumente culturale și megastructuri moderne.

Poți să vezi zgârie nori cu forme care pun la încercare mintea umană, dar și moschei masive și frumoase, unul dintre cele mai faimoase parcuri tematice din lume, malluri uriașe, plaje cu nisip alb și apă turcoaz și deșerturi interminabile.

Orașul are un trecut consistent, datând din 3000 î.Hr., drept pentru care a păstrat multe elemente din cultura arabă distinctă, fapt care îl deosebește cumva de Dubaiul rival și deopotrivă prieten, aflat la numai 90 de minute de mers cu mașina.

Într-un viitor destul de apropiat, la viteza prin care arabii transformă deșertul în orașe, se estimează că periferiile celor două orașe se vor uni, astfel că vom asista probabil la cel mai strălucitor megalopolis din istoria omenirii.

Momentan, atracția numărul 1 din Abu Dhabi este, de departe, moscheea gigant Grand Sheikh Zayed, un mixt de sticlă, mozaicuri și sculpturi complicate, care împreună dau un efect spectaculos atât pe interior, cât și pe exterior. A fost deschisă în 2007, după aproape 20 de ani de construcție și poate primi 40.000 de credincioși, având o capacitate mai mare decât a stadionului Steaua, din Ghencea. Nu trebuie să fii musulman pentru a o vizita, pentru că dincolo de valoarea ei culturală (găzduiește și o vastă bibliotecă) este un obiectiv turistic, de care arabii sunt foarte mândri. Atât de mândri încât pentru a atrage cât mai mulți vizitatori au lăsat intrarea liberă. Seara și noaptea iluminatul și piscinele din jur creează o atmosferă absolut magică.

Emirates Palace, cel mai scump hotel din lume

În Emirate, căldurile au început să fie apăsătoare, sunt 35-40 de grade în miezul zilei, dar asta nu pare a sta în drumul turiștilor care merg agale pe Corniche, promenada de pe coasta de opt kilometri a orașului, cu trasee de biciclete, plaje, parcuri, locuri de joacă, și fântâni. E Champs Elysses-ul local, evident adaptat caracteristicilor locului, la capătul căruia se află Emirates Palace, situat pe malul Golfului Persic.

Stabilimentul deține titlul de cel mai scump hotel din lume, deoarece a costat peste 3 miliarde de dolari. Acest complex imens are o plajă privată de 1,3 kilometri și peste 90 de apartamente, unele împodobite cu aur masiv, care costă pe noapte peste 10.000 de euro, un sejur de câteva zile atingând prețul unui apartament cu trei camere din București.

La fel ca în Dubai, Abu Dhabi este paradisul arhitecților și locul în care orice idee care pare trăsnită poate deveni realitate în maximum un an de zile. Permanent apar construcții noi, cu niște forme care îți dau fiori mental și concurează cu ceea ce inteligența artificială pretinde că poate face. Apropo de asta, un proiect futurist prevede ca din 2025 în Abu Dhabi să funcționeze taxiuri zburătoare, ghidate din centre de comandă, pentru a-i scăpa pe cei cu răbdare limitată de stressul traficului intens de la orele de vârf.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău