Disneyland Paris s-a redeschis și vine cu noi modernizări. Condiții de acces în contextul pandemic

18 Iun. 2021, 11:28
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 11:28 // Slider //  Dumitrita Culiuc

După aproape 8 luni, cât a fost transformat în centru de vaccinare, Disneyland Paris s-a redeschis pentru vizitatori de ieri, 17 iunie. Între timp parcul a fost modernizat și are noi atracții pentru fani.

La Disney Paris este obligatoriu de purtat masca de protecție,  inclusiv copiii de peste 6 ani, trebuie să o poarte.

Directorul Parcului a anunțat că măsuri de igienă și protecție întărite vor fi în continuare valabile peste tot – la cozi, restaurante, buticuri.

De asemenea, parcul se deschide la doar 30% din capacitate, deci va primi zilnic doar 28.000 de persoane în loc de 40.000.

O altă condiție este că biletele pot fi rezervate doar online, la ghișee nu este permis.

Parcul Disney este prima atracție turistică privată din Europa. Una din noile atracții este bazată pe filmul Cars, se numește Car Road Trip și oferă o călătorie pe celebra road 66. Pentru această nouă atracție au fost plantați peste 500 de arbori.

Decorurile florale au fost regândite și un spectacol nou te așteaptă – Fabrica de vise, în parcul Disney junior.

Luni se deschide și așteptatul Disney Hotel New York, fostul hotel 4 stele New York, care a fost transformat într-un templu al universului Marvel, cu fresce din Spiderman, Thor sau Iron Man.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău