Dodon, drujbanul lui Putin, mâncat de sfinți! Sturza: Material penal? Cât vrei… Aplauze din public?

10 Aug. 2022, 17:05
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
10 Aug. 2022, 17:05 // Actual //  bani.md

Faptul arestării (fie și la domiciliu) a unui fost șef de stat este unul foarte rar întâlnit. Dacă nu ne referim la America Latină sau la Africa. Acolo, unul vine, altul… este decapitat, a comentat într-o postare pe Facebook fostul premieri și actualul om de afaceri Ion Sturza cazul arestării la domiciliul a fostului președinte Igor Dodon.

„Întrebarea e: de ce? Au un fel de imunitate? Nu! Pur și simplu în fruntea statului de obicei ajung oameni care au grijă de reputație, trec colimatorul juridic și moral al societății. Până sus, cum spunem noi, te mănâncă sfinții. Nu este și cazul domnului Dodon. Pe el nu l-au mâncat sfinții. Dar nici el nu s-a prea preocupat de reputație și modul în care va fi tratat după coborârea de pe „tron”, a punctat Sturza.

Fostul premier, spune că nu a avut prea multe iluzii în privința lui Dodon. „O prestație modestă – ca să nu-i spunem mediocră – în toate funcțiile pe care le-a avut, mânat de voia sorții și băieții din umbră a ajuns unde a ajuns. Ironia este că el chiar a crezut că e pe merit. La un moment dat, Moldova pentru el a devenit mică și a decis că e timpul să se alinieze celor „mari” devenind drujban cu Putin. Ultimul, în stilul său KGB-ist, nu a ezitat să-l facă agent de influență cu acte în regulă. Și cred că ar mai fi mers, dar „mentorul”, odată cu războiul declanșat în Ucraina, a devenit paria lumii civilizate. Și s-au început problemele lui Dodon, ca și ale multor drujbani de-ai lui Putin”.

Material penal? Cât vrei… Aplauze din public? Și mai multe! Și da, moldoveanul nu-i maldavan dacă nu-și trage o vilă la Nistru.

Fostul premier spune: „chiar și în astfel de cazuri trebuie să rămânem oameni. Mama, membrii familiei, mai degrabă victime colaterale în cazul dat, trebuie tratați cu respect. Este puțin bizar să-i folosești drept instrumente ca să ajungi la „făptuitor”.

„De data aceasta este o lecție pentru „putiniștii” de pe ambele maluri ale Prutului. Apele curate s-au delimitat de cele murdare”, a conchis omul de afaceri.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală