Donald Trump își închide propriul site, după o lună de la lansare. Ce motiv invocă fostul președinte

03 Iun. 2021, 09:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 09:33 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul președinte american, Donald Trump a decis să întrerupă activitatea proprului site, de tip blog, după o lună de la lansarea acestuia. scrie The Guardian. Trump și-a deschis propria platformă, după ce marile rețele sociale i-au suspendat conturile, în urma postărilor sale legate de violențele de la Capitoliu.

Fostul președinte al SUA spuse despre propriul site că este „un loc pentru a vorbi liber și în siguranță”. Jason Miller, purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, nu a oferit nicio explicație concretă pentru închiderea acestui site, dar acesta a precizat pentru postul american CNBC, că blogul lui Trump nu a avut un real succes în rândul fanilor fostul președinte.

Weekendul trecut, site-ul lui Trump s-a prăbușit în mod misterios, după ce acesta a publicat mai multe falsuri despre bizarul „audit” electoral din Arizona, despre care fostul președinte spune că oferă dovada că victoria lui Joe Biden a fost una „furată”.

Trump a insistat că în Arizona au fost „sigilii rupte, buletinele de vot lipsă și mai rău”. La scurt timp după publicarea acestor informații, site-ul a raportat o eroare de procesare a adreselor URL, iar pagina blogului s-a întunecat complet.

Vizitatorii site-ului donaldjtrump.com au găsit miercuri doar o arhivă a declarațiilor media ale lui Trump care datează din ianuarie și un link către un magazin online pentru mărfurile Trump.

Când contul lui Trump a fost suspendat definitiv de Twitter, fostul președinte avea aproape 90 de milioane de urmăritori.

Între timp, comitetul de supraveghere al Facebook a decis luna trecută că interdicția în cazul contului lui Trump nu ar trebui ridicată, dar a lăsat ușa deschisă pentru „o decizie finală” în termen de șase luni. De asemenea, YouTube a declarat că va restabili canalul lui Trump atunci când va decide că riscurile legate de violențe au scăzut.

Mai mult, Donald Trump plănuiește să candideze din nou la alegerile prezidențiale, din 2024. Sâmbătă va vorbi la convenția de stat a republicanilor din Carolina de Nord, din Greenville, și planifică o serie de evenimente publice în timpul verii în alte state, inclusiv Florida și Ohio.

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:03 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În august 2021, banii în circulație au constituit 32 739,5 milioane de lei, majorându-se cu 2 920,6 mil. lei (9,8%) comparativ cu decembrie 2020 ca rezultat al depășirii în perioada ianuarie – august 2021 a volumului eliberărilor cumulative asupra volumului încasărilor cumulative pe sistemul bancar cu 2 920,8 milioane de lei.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în perioada ianuarie – august 2021, volumul încasărilor banilor în numerar s-a majorat cu 25,3% față de perioada similară a anului precedent și a constituit 96 480,1 milioane de lei. Creșterea volumului încasărilor de mijloace bănești a fost determinată, preponderent, de majorarea cu 23,3% a încasărilor din comercializarea mărfurilor de consum (indiferent de canalul de desfacere), care dețin cea mai mare pondere (de 56,6 la sută) din volumul total al încasărilor. Evoluția respectivă a fost susținută de majorarea tuturor surselor de încasări de numerar.

Totodată, în luna august 2021, volumul încasărilor a constituit 13 870,6 milioane lei (+1,8% față de luna iulie 2021 și +34,0 la sută față de luna august 2020).

Volumul eliberărilor banilor în numerar din casele băncilor licențiate în perioada ianuarie – august 2021 s-a majorat cu 23,4 la sută comparativ cu perioadă similară a anului precedent și a constituit 99 400,8 milioane de lei.

Modificarea respectivă a fost determinată, preponderent, de creșterea volumului eliberărilor pentru cumpărarea valutei de la persoane fizice cu 7 272,9 mil. lei (33,1 la sută), care a însumat 29 260,9 mil. lei (echivalentul a 1 651,6 mil. USD3). Ponderea acestora a crescut cu 2,1 puncte procentuale (p.p.) și a constituit 29,4 la sută din volumul total al eliberărilor de numerar.

Totodată, eliberările din conturile persoanelor fizice4 s-au majorat cu 18,3 la sută, constituind 22 351,6 mil.lei, ceea ce reprezintă 22,5 la sută din volumul total al eliberărilor.

Analiza BNM mai arată că, pondere semnificativă de 18,9 la sută din volumul total al eliberărilor au avut eliberările din bancomate, care s-au majorat în perioada ianuarie – august 2021 cu 10,0 la sută comparativ cu perioada similară a anului precedent.

În luna august, volumul eliberărilor a constituit 13 866,1 mil. lei, fiind inferior volumului încasărilor cu 4,5 mil. lei. Comparativ cu luna iulie 2021, eliberările de numerar s-au micșorat cu 410,2 mil. lei sau cu 2,9 la sută.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală