Donald Trump își închide propriul site, după o lună de la lansare. Ce motiv invocă fostul președinte

03 Iun. 2021, 09:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 09:33 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul președinte american, Donald Trump a decis să întrerupă activitatea proprului site, de tip blog, după o lună de la lansarea acestuia. scrie The Guardian. Trump și-a deschis propria platformă, după ce marile rețele sociale i-au suspendat conturile, în urma postărilor sale legate de violențele de la Capitoliu.

Fostul președinte al SUA spuse despre propriul site că este „un loc pentru a vorbi liber și în siguranță”. Jason Miller, purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, nu a oferit nicio explicație concretă pentru închiderea acestui site, dar acesta a precizat pentru postul american CNBC, că blogul lui Trump nu a avut un real succes în rândul fanilor fostul președinte.

Weekendul trecut, site-ul lui Trump s-a prăbușit în mod misterios, după ce acesta a publicat mai multe falsuri despre bizarul „audit” electoral din Arizona, despre care fostul președinte spune că oferă dovada că victoria lui Joe Biden a fost una „furată”.

Trump a insistat că în Arizona au fost „sigilii rupte, buletinele de vot lipsă și mai rău”. La scurt timp după publicarea acestor informații, site-ul a raportat o eroare de procesare a adreselor URL, iar pagina blogului s-a întunecat complet.

Vizitatorii site-ului donaldjtrump.com au găsit miercuri doar o arhivă a declarațiilor media ale lui Trump care datează din ianuarie și un link către un magazin online pentru mărfurile Trump.

Când contul lui Trump a fost suspendat definitiv de Twitter, fostul președinte avea aproape 90 de milioane de urmăritori.

Între timp, comitetul de supraveghere al Facebook a decis luna trecută că interdicția în cazul contului lui Trump nu ar trebui ridicată, dar a lăsat ușa deschisă pentru „o decizie finală” în termen de șase luni. De asemenea, YouTube a declarat că va restabili canalul lui Trump atunci când va decide că riscurile legate de violențe au scăzut.

Mai mult, Donald Trump plănuiește să candideze din nou la alegerile prezidențiale, din 2024. Sâmbătă va vorbi la convenția de stat a republicanilor din Carolina de Nord, din Greenville, și planifică o serie de evenimente publice în timpul verii în alte state, inclusiv Florida și Ohio.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.