David Beckham cumpără acțiuni la o firmă de electrificare a vehiculelor. Cine se mai numără printre investitori

03 Iun. 2021, 09:48
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 09:48 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Fostul mijlocaș al Manchester United și Real Madrid, David Beckham, a luat o participație de 10% la Lunaz, o companie din Silverstone care electrificează mașini clasice de la Rolls-Royce, Jaguar și Range Rover.

Compania face parte dintr-o tendință mică, dar în creștere, a noii economii de baterii: scoaterea motoarelor poluante și instalarea bateriilor și motoarelor electrice cu emisii zero de evacuare.

Taxele Lunaz pentru modelele clasice încep de la 245.000 de lire sterline pentru un Range Rover, electrificarea fiind accesibilă doar pentru cei foarte bogați. Pentru un Rolls-Royce istoric, aceste prețuri sunt de 350.000 de lire sterline sau mai mult în funcție de gama de opțiuni personalizate oferite.

Unul sau două motoare electrice noi ocupă mult mai puțin spațiu decât un motor, permițând Lunaz să strângă baterii personalizate și orice tehnologii mai noi de care au nevoie clienții, de la aer condiționat la geamuri electrice, încărcătoare de telefoane și televizoare încorporate.

Beckham nu este singurul investitor al cărui interes a fost stârnit: printre alții la bord se numără proprietarii Daily Telegraph, familia Barclay, miliardarii proprietari frații Reuben, care au ocupat locul al doilea în lista Sunday Times a celor mai bogați din Marea Britanie și Alexander Dellal, un o familie de investitori imobiliari. Mărimea investițiilor lor nu a fost dezvăluită.

 

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.