După 25 de ani, Ford a oprit producția de mașini în India. Ce servicii va oferi în continuare clienților existenți

09 Sept. 2021, 17:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Sept. 2021, 17:23 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Gigantul american de automobile Ford urmează să nu mai producă mașini în India și să oprească ambele fabrici din țară, potrivit unui comunicat al companiei.

Potrivit informațiilor, Ford va închide uzinele din statele Gujarat și Tamil Nadu până în al doilea trimestru al anului 2022, dar va continua să producă motoare auto pentru export.

Compania este cea mai recentă firmă mare de automobile care a părăsit India în ultimii ani.

În 2017, General Motors (GM) a încetat să mai producă mașini pentru piața indiană.

Și anul trecut, Harley-Davidson a oprit producția și și-a redus masiv operațiunile de vânzare pe cea mai mare piață de motociclete din lume.

Aceste ieșiri au fost o lovitură pentru eforturile premierului indian Narendra Modi de a atrage sau reține producătorii străini.

Ford a înregistrat pierderi operaționale de peste 2 miliarde de dolari în ultimul deceniu în India, iar cererea de vehicule noi a scăzut, a spus firma.

Producătorul auto, care a fabricat cinci modele pentru piața locală, a declarat că va continua să ofere clienților existenți servicii de întreținere, piese și garanție.

De asemenea, Ford va „trece la vehicule globale iconice și SUV-uri electrificate în viitor”, se spune în declarație, deși nu era clar dacă acestea vor fi fabricate în India.

Ford fabrică mașini în India de 25 de ani, dar s-a străduit să concureze.

Potrivit rapoartelor, aceasta are o cotă de mai puțin de 2% din piața autovehiculelor de pasageri, iar firma se află pe locul nouă pe lista celor mai mari producători auto din țară.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală