După ce AAC a anunțat că retrage 23 de autorizații, compania Fly One a venit cu o reacție

12 Iul. 2022, 18:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Iul. 2022, 18:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (AAC) a emis un act administrativ, prin care a fost reduse numărul de autorizații emise companiei aeriene Fly One. Acest lucru se întâmplă după ce sâmbătă, 9 iulie, cinci curse operate de compania FlyOne au fost anulate pe Aeroportul Internațional Chișinău. În acest context, compania aeriană a venit cu o reacție în care anunță că unele zboruri au suferit modificări.

„Ținem să vă informăm că urmare a evenimentelor de ultimă oră și a unor factori obiectivi și independenți de FLYONE, unele zboruri au suferit modificări.”, se arată într-o postare pe Facebook.

Astfel, zborurile regulate și cele charter, operate de compania aeriana FLYONE, vor continua să fie operate conform orarului de zbor publicat și itinerarelor de zbor, conform cărora au fost emise biletele de călătorie, pe următoarele destinații:

Amsterdam
Bruxelles
Nice
Paris
Dusseldorf
Frankfurt
Dublin
Tel Aviv
Verona
Parma
Londra
Lisabona
Istanbul
Barcelona
Antalya
Heraklion

Tivat

Așadar, pasagerii care au procurat și vor procura bilete la cursele regulate si charter, operate de FLYONE, vor ajunge la destinațiile planificate fără careva abateri, fiind respectat graficul de zboruri stabilit anterior. De asemenea, pasagerii pot rezerva bilete și spre destinațiile Moscova/ Vnukovo, Moscova/ Domodedovo, St. Petersburg, Sochi și Tbilisi cu escală în Yerevan.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău