După pandemie, Pfizer dorește să mărească prețul vaccinurilor pentru a obține mai mult profit

30 Mart. 2021, 14:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Irina Luca
30 Mart. 2021, 14:14 // Bani și Afaceri //  Irina Luca

În prezent, Pfizer își vinde vaccinul către SUA cu 19,50 de dolari pe doză, mult sub prețul obișnuit al serurilor care este de 150 sau 175 de dolari.

Conform publicației americane The New York Post, Pfizer și-ar dori să își transforme vaccinul într-o vacă din care poate să mulgă mai mulți bani. Producătorul vede o oportunitate semnificativă de a crește prețul vaccinului odată ce trecem de perioada cea mai grea a pandemiei, citează Wall-Street.

Frank D’Amelio, șeful operațiunilor financiare de la Pfizer, a sugerat că, deocamdată, prețul pentru vaccinul produs de Pfizer este setat în așa fel încât guvernele să-și poată permită să obțină doze și să țină pandemia sub control.

Totuși, condițiile normale de pe piață încep să se întoarcă la normal din cauza faptului că, treptat, pandemia devine din ce în ce mai controlată.

Așadar, D’Amelio a sugerat că aceste condiții mai puțin urgente ar putea să fie în avantajul Pfizer, care are vaccinul cu cea mai mare rată de eficiență.

„Factori precum eficiența, capacitatea de a amplifica sistemul imunitar, dar și utilitatea clinică a vaccinului vor deveni foarte importante, ceea ce ne oferă o oportunitate semnificativă în domeniul prețului”.

Totuși, Pfizer a spus și că, până în 2022, se așteaptă ca guvernele să fie principalii cumpărători ai vaccinurilor produse de ei, lucru care îi va determina să mențină prețurile scăzute.

„Recunoaștem faptul că oamenii au nevoie de acest vaccin, așa că am menținut prețul în așa fel încât toată lumea să și-l poată permite, spre deosebire de modelul obișnuit de stabilire a prețului în funcție de valoarea produsului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pfizer pentru publicația The New York Post.

Gigantul Farma se așteaptă la câștiguri de peste 15 miliarde de dolari în urma vânzării vaccinului anti-COVID, cu un profit de peste 20% care vine din veniturile aduse de vaccin.

D’Amelio, CFO-ul Pfizer a spus că aceste profituri ar putea să crească și mai mult odată ce trece situația pandemică.

„Evident, vom ajunge la un preț mai mare. În plus, cu cât producem mai multe vaccinuri, cu atât costul de producție va crește.”

Vaccinarea anuală împotriva COVID

În ciuda faptului că Pfizer consideră că va obține profituri din vaccin și în viitorul apropiat, compania farmaceutică a spus că, cel mai probabil, oamenii vor trebui să se vaccineze în fiecare an ca să țină departe variantele periculoase ale COVID-19.

Compania deja a lansat un studiu în care analizează posibilitatea de a folosi a treia doză de vaccin pentru a lupta cu tulpinile COVID-19.

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău