Echipa de fotbal feminin ”Pudra”, dotată cu uniforme de către Moldindconbank

20 Nov. 2023, 16:10
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
20 Nov. 2023, 16:10 // Slider //  MD Bani

Moldindconbank și partenerul său, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, au oferit uniforme noi echipei de fotbal feminin ”Pudra” din Chișinău. Evenimentul de donație a avut loc sâmbătă, 18 noiembrie și face parte din programul de susținere a tinerelor fotbaliste, asumat de către bancă.

Tatiana Marcu, directorul PR al Moldindconbank:

Moldindconbank este un susținător aprig al sportului și al cauzelor sociale. În luna august curent, împreună cu partenerul său, A.S.I.C.S., banca a organizat un miniturneu de fotbal cu participarea a patru echipe, care au jucat în scop caritabil, ajutând tinerele fotbaliste să-și continue drumul spre performanță. În rezultat, am donat împreună cu partenerul nostru 200 000 lei pentru echipa, numită Pudra, în cinstea cardului premium de la Moldindconbank. Dorim succes echipei și sperăm că echipamentul oferit o să atragă norocul de partea fetelor, aducându-le trofee la diverse campionate”.

Alexandru Gîscă, președintele Consiliului A.S.I.C.S.:

Vreau să mulțumesc partenerilor de la Moldindconbank. Atunci când am propus să susținem împreună o echipă de fete, au dat curs imediat invitației, ceea ce confirmă că este o instituție cu responsabilitate socială ridicată și deja împreună urmărim evoluția echipei ”Pudra”. Cred că deja la următorul meci fetele vor juca în uniforma nouă, ceea ce reprezintă un factor de motivare suplimentar pentru ele. Avem așteptări ambițioase, vrem să vedem dezvoltarea mai rapidă a fotbalului feminin și să ne bucurăm de succesele fetelor din această echipă”.

Junioarele vor lupta în noile uniforme pentru titlul de campioane ai Republicii Moldova la fotbal feminin, Liga Națională, ediția 2023/24, startul căreia a fost dat în septembrie curent. Fetele recunosc că acum pregătirile pentru meciuri vor decurge mai plăcut.

Dana Chicu, antrenoarea echipei ”Pudra”

Până acum, de câte ori ne-am adresat la diferiți sponsori, nu am avut un răspuns pozitiv. Primii ne-au răspuns Moldindconbank și A.S.I.C.S.. Altă susținere din exterior nu avem. Aceasta înseamnă că, totuși, există oameni care sunt dispuși să ajute și pentru acest fapt vă suntem foarte recunoscători. În așa mod, fetele sunt motivate să meargă mai departe și să obțină noi rezultate. Vă mulțumesc din numele întregii echipe!

Următorul meci echipa ”Pudra” îl va juca miercuri, 22 noiembrie. Ținem pumnii pentru fotbaliste și le urăm mult succes.

Moldindconbank – mereu alături!

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău