Elon Musk a donat 5,7 miliarde de dolari sun formă de acțiuni Tesla unor organizații de caritate

16 Feb. 2022, 17:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Feb. 2022, 17:38 // Au Bani //  MD Bani

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a donat unei organizații caritabile acțiunile producătorului de mașini electrice în valoare de aproximativ 5,7 miliarde de dolari.

Donarea a 5.044.000 de acțiuni a fost dezvăluită luni într-un dosar către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA. Acțiunile au fost dăruite anul trecut în perioada 19 noiembrie – 29 noiembrie, potrivit dosarului, care nu a desemnat destinatarul sau destinatarii acțiunilor.

Acțiunile Tesla se tranzacționau cu peste 1.000 USD per acțiune în momentul donațiilor. Acțiunile donate aveau o valoare de 5,7 miliarde de dolari pe baza mediei dintre prețul cel mai mare și cel mai mic preț cotat la data tranzacției.

Donațiile caritabile l-ar face pe Musk al doilea cel mai mare donator al SUA în 2021. CEO-ul Tesla îi urmează doar pe Bill Gates și Melinda French Gates, care au dat 15 miliarde de dolari anul trecut, într-un clasament anual al Chronicle of Philanthropy.

Depozitele anterioare de valori mobiliare arată că Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de peste 16 miliarde de dolari în ultimele două luni ale anului 2021, cea mai mare parte a veniturilor urmând să plătească o taxă federală estimată la 11 miliarde de dolari. Acțiunile donate nu sunt supuse impozitului pe câștigurile de capital, iar valoarea lor ar putea fi utilizată ca deducere pentru a ajuta la compensarea impozitului.

Tesla nu a răspuns imediat când i s-a cerut mai multe detalii despre acțiunile donate. Musk a înființat o fundație care acordă granturi în sprijinul unor cauze, inclusiv cercetarea pediatrică și educația științifică, dar există puține detalii disponibile pe site-ul său simplu.

Musk, cel mai bogat om din lume, a fost provocat anul trecut de directorul Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM) să facă o donație care ar ajuta la rezolvarea foametei în lume.

„Dacă PAM poate descrie exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foametea în lume, voi vinde acțiunile Tesla chiar acum și o voi face”, a scris Musk pe Twitter în octombrie.

Potrivit informațiilor, Programul Alimentar Mondial a răspuns cu un plan. Dar Musk nu a reacționat.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău