Elon Musk se pregăteşte să concedieze jumătate din angajaţii Twitter, la doar o săptămână după preluarea companiei

03 Nov. 2022, 14:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Nov. 2022, 14:58 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk a elaborat planul de a concedia până la jumătate din cei 7.500 de angajaţi ai Twitter, potrivit unor persoane familiare cu acest subiect, în cadrul unei revizuiri majore de reducere a costurilor care ar putea avea loc până la sfârşitul săptămânii, scrie Financial Times.

Miliardarul intenţionează să elimine aproximativ 3.700 de locuri de muncă de la Twitter după achiziţionarea companiei de social media în valoare de 44 de miliarde de dolari, deşi numărul exact s-ar putea schimba. De asemenea, el intenţionează să impună de luni munca la birou, inversând politica actuală a Twitter, care permite angajaţilor să lucreze de oriunde, a declarat una dintre persoane.

Pierderile de locuri de muncă sunt aşteptate să aibă loc vineri, dacă nu mai devreme, potrivit unei alte persoane. Ştirea despre aceste planuri a fost raportată pentru prima dată de Bloomberg.

Musk şi-a pus deja amprenta asupra Twitter de la încheierea achiziţiei, în urmă cu o săptămână, cerând angajaţilor să lucreze non-stop la anumite proiecte.

Miercuri, Musk a anunţat un astfel de proiect: Twitter plănuieşte să ofere un serviciu premium de abonament de 8 dolari pe lună, care va verifica utilizatorii, va creşte vizibilitatea postărilor lor şi le va permite să vadă mai puţine reclame.

De asemenea, el a pus în mişcare planul de reducere semnificativă a numărului de angajaţi, după ce anterior a declarat că ar putea reduce locurile de muncă şi costurile pentru a face Twitter mai „sănătos”.

La sfârşitul săptămânii trecute, el a revizuit echipa de conducere, concediind directori, inclusiv pe şeful Twitter, Parag Agrawal. Miliardarul a adus un grup restrâns de consilieri de încredere, printre care avocatul său personal Alex Spiro, pentru a-l ajuta să evalueze cum să conducă compania.

În weekend, Musk le-a cerut unor manageri şi consilieri să întocmească o serie de liste cu lucrătorii pe care să îi concedieze, potrivit unor persoane familiare cu această chestiune, în timp ce alţi câţiva lideri din cadrul companiei, cum ar fi directorul comercial Sarah Personette, şi-au anunţat demisiile.

Măsurile de reducere a costurilor vin în contextul în care Musk se confruntă cu îngrijorarea agenţilor de publicitate, sursa majorităţii veniturilor Twitter, care se tem că planurile sale de relaxare a regulilor de moderare a conţinutului pe platformă vor duce la o creştere a conţinutului inadecvat.

L’Oréal a decis să suspende publicitatea pe platformă, în timp ce Interpublic, unul dintre cele mai mari grupuri de publicitate din lume, a recomandat clienţilor săi să întrerupă cheltuielile pe Twitter pentru următoarea săptămână, potrivit sfaturilor raportate iniţial de Morning Brew.

Într-un e-mail trimis săptămâna aceasta unei agenţii de presă şi văzut de Financial Times, Twitter a cerut mărcilor să „aibă răbdare cu noi în timp ce trecem prin această tranziţie”.

În cadrul unei convorbiri telefonice de miercuri cu cei mai mari cheltuitori de publicitate pe Twitter, Musk le-a transmis mărcilor că intenţionează să ofere diferite niveluri de moderare a conţinutului, similar unui sistem de clasificare a filmelor, potrivit a trei persoane familiare cu conversaţia. De asemenea, el i-a asigurat pe cei prezenţi la convorbire că nu intenţionează să renunţe la rolurile de moderare a conţinutului în cadrul companiei, a declarat una dintre persoane.

Cu toate acestea, Musk a părut, de asemenea, să respingă miercuri îngrijorările comercianţilor, postând pe Twitter un sondaj care întreba dacă agenţii de publicitate ar trebui să susţină libertatea de exprimare sau „corectitudinea” politică.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău