Elon Musk se pregăteşte să concedieze jumătate din angajaţii Twitter, la doar o săptămână după preluarea companiei

03 Nov. 2022, 14:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Nov. 2022, 14:58 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk a elaborat planul de a concedia până la jumătate din cei 7.500 de angajaţi ai Twitter, potrivit unor persoane familiare cu acest subiect, în cadrul unei revizuiri majore de reducere a costurilor care ar putea avea loc până la sfârşitul săptămânii, scrie Financial Times.

Miliardarul intenţionează să elimine aproximativ 3.700 de locuri de muncă de la Twitter după achiziţionarea companiei de social media în valoare de 44 de miliarde de dolari, deşi numărul exact s-ar putea schimba. De asemenea, el intenţionează să impună de luni munca la birou, inversând politica actuală a Twitter, care permite angajaţilor să lucreze de oriunde, a declarat una dintre persoane.

Pierderile de locuri de muncă sunt aşteptate să aibă loc vineri, dacă nu mai devreme, potrivit unei alte persoane. Ştirea despre aceste planuri a fost raportată pentru prima dată de Bloomberg.

Musk şi-a pus deja amprenta asupra Twitter de la încheierea achiziţiei, în urmă cu o săptămână, cerând angajaţilor să lucreze non-stop la anumite proiecte.

Miercuri, Musk a anunţat un astfel de proiect: Twitter plănuieşte să ofere un serviciu premium de abonament de 8 dolari pe lună, care va verifica utilizatorii, va creşte vizibilitatea postărilor lor şi le va permite să vadă mai puţine reclame.

De asemenea, el a pus în mişcare planul de reducere semnificativă a numărului de angajaţi, după ce anterior a declarat că ar putea reduce locurile de muncă şi costurile pentru a face Twitter mai „sănătos”.

La sfârşitul săptămânii trecute, el a revizuit echipa de conducere, concediind directori, inclusiv pe şeful Twitter, Parag Agrawal. Miliardarul a adus un grup restrâns de consilieri de încredere, printre care avocatul său personal Alex Spiro, pentru a-l ajuta să evalueze cum să conducă compania.

În weekend, Musk le-a cerut unor manageri şi consilieri să întocmească o serie de liste cu lucrătorii pe care să îi concedieze, potrivit unor persoane familiare cu această chestiune, în timp ce alţi câţiva lideri din cadrul companiei, cum ar fi directorul comercial Sarah Personette, şi-au anunţat demisiile.

Măsurile de reducere a costurilor vin în contextul în care Musk se confruntă cu îngrijorarea agenţilor de publicitate, sursa majorităţii veniturilor Twitter, care se tem că planurile sale de relaxare a regulilor de moderare a conţinutului pe platformă vor duce la o creştere a conţinutului inadecvat.

L’Oréal a decis să suspende publicitatea pe platformă, în timp ce Interpublic, unul dintre cele mai mari grupuri de publicitate din lume, a recomandat clienţilor săi să întrerupă cheltuielile pe Twitter pentru următoarea săptămână, potrivit sfaturilor raportate iniţial de Morning Brew.

Într-un e-mail trimis săptămâna aceasta unei agenţii de presă şi văzut de Financial Times, Twitter a cerut mărcilor să „aibă răbdare cu noi în timp ce trecem prin această tranziţie”.

În cadrul unei convorbiri telefonice de miercuri cu cei mai mari cheltuitori de publicitate pe Twitter, Musk le-a transmis mărcilor că intenţionează să ofere diferite niveluri de moderare a conţinutului, similar unui sistem de clasificare a filmelor, potrivit a trei persoane familiare cu conversaţia. De asemenea, el i-a asigurat pe cei prezenţi la convorbire că nu intenţionează să renunţe la rolurile de moderare a conţinutului în cadrul companiei, a declarat una dintre persoane.

Cu toate acestea, Musk a părut, de asemenea, să respingă miercuri îngrijorările comercianţilor, postând pe Twitter un sondaj care întreba dacă agenţii de publicitate ar trebui să susţină libertatea de exprimare sau „corectitudinea” politică.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău