Elon Musk și Jeff Bezos se ceartă full-time. Motivul conflictului dintre cei doi miliardari

31 Aug. 2021, 16:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Aug. 2021, 16:24 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Doi dintre cei mai bogați oameni din lume nu se înțeleg prea bine. Este vorba de Elon Musk și Jeff Bezos care se acuză reciproc. Musk cu mesajele pe Twitter, Bezos cu procesele împotriva SpaceX.

De ce se ceartă acum Musk și Bezos?

Deși fac parte dintr-o galerie selectă a celor mai bogați oameni din lume, Elon Musk și Jeff Bezos nu se plac. Companiile lor, SpaceX și Blue Origin, luptă pentru aceleași contracte cu NASA. Ultima înțepătură a venit de la Musk care a scris că Jeff Bezos a renunțat la poziția de CEO la Amazon ca să poată intenta full-time procese împotriva SpaceX. Mesajul său a venit după ce Amazon a depus un protest în cadrul Comisiei Federale pentru Comunicaţii cu privire la programul de lansare de sateliţi al SpaceX.

Când a început rivalitatea între cei doi miliardari?

Rivalitatea dintre cei doi miliardari a început în 2013 când SpaceX încerca să obțină acces la o rampă de lansare NASA. Blue Origin a lansat un protest formal. Iar duelurile au continuat. În 2015, după ce Bezos a sărbătorit o lansare a rachetei New Shepard, Musk a răspuns spunând că nu este chiar o realizare, că Space X reușea asta de 3 ani. Replica lui Bezos, indirectă, a venit după zborul de 10 minute de luna trecută când fostul șef de la Amazon a transmis o scrisoare către NASA prin care cerea reluarea competiției pentru misiunea Artemis. Să nu uităm că Musk a fost alături de Richard Branson la lansarea acestuia însă a ignorat-o total pe cea a lui Bezos.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău